Девет формации ще получават близо 20 млн. лв. (точната сума

...
Девет формации ще получават близо 20 млн. лв. (точната сума
Коментари Харесай

Девет партии и коалиции ще получават близо 20 млн. лв. годишни субсидии

Девет обединения ще получават близо 20 млн. лева (точната сума е 19 174 608 лева.) дотация годишно. Всяка партия получава по 8 лв. на глас, заяви " Труд ".

 

Най-голяма сума от хазната – 5 077 018 лв., ще получи ГЕРБ, защото за тях са дали своят вот и най-вече гласоподаватели.

 

„ Продължаваме промяната “ ще вземе малко над 4 048 792 лв. дотация.

 

Движение за права и свободи е най-голямата независима партийна организация с достъп до държавно финансиране в 48-ото Народно заседание - парите им за прехрана за година ще са към 2 756 096 лева

 

Четвъртата мощ в 48-ото Народно заседание „ Възраждане “ ще получи 2 039 616 лв..

 

Българска социалистическа партия ще има за прехрана 1 863 664 лв., Демократична България – 1 492 224 лв..

 

Субсидията на обединението „ Български напредък “ е в размер на 926 976 лв..

 

И две партии, които останаха под бариерата от 4% за влизане в Народното събрание също ще вземат пари от хазната.

 

Формацията на Слави Трифонов “Има подобен народ ”, на която не стигнаха 4139 гласа да се класира за Народното събрание ще има 768 568 лева годишно. От Има Такъв Народ не са споделили дали още веднъж ще вземат по 1 лев на глас, както правеха до момента, а останалите пари връщаха в хазната. Ако продължат да съблюдават това, те ще получават 96 071 лева

 

Втората извънпарламентарна партия, получила доверието на над 1% от гласувалите е “Изправи се БГ ” на Мая Манолова. Парите за нейната групировка ще са 201 656 лева годишно.

 

48-ото Народно събрание ще бъде намерено от Вежди Рашидов. По традиция слово на първото съвещание произнася най-възрастния народен представител.

“И тези избори не дадоха опция на никоя партия да ръководи сама, не дадоха и опция за елементарно образуване на коалиция. Това е явен знак към партиите, че хората чакат разговор, съгласие, разсъдък и намиране на общи решения и общи ползи, тъй като България има потребност от работещ парламент и от стабилно, постоянно държавно управление ”, съобщи през вчерашния ден президентът Румен Радев. Той увери партиите, че ще им даде задоволително време да договарят за сформиране на държавно управление.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР