Районната прокуратура във Велико Търново привлече като обвиняем собственика на

...
Районната прокуратура във Велико Търново привлече като обвиняем собственика на
Коментари Харесай

Прокуратурата привлече като обвиняем собственика на оръжието, с което бе простреляно дете в Арбанаси

Районната прокуратура във Велико Търново притегли като обвинен притежателя на оръжието, с което бе , оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Наложена му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лв.. Обвинението беше повдигнато от проверяващите в Районното ръководство на полицията във Велико Търново.

Мъжът е притеглен като обвинен за това, че на 12 май, държал огнестрелно оръжие и муниции, законно притежавани. Той не е взел нужните ограничения за сигурност и е позволил достъп до тях на 11-годишно дете, като не е подхванал ограничения за недопускане на пострадване на дете на 12 години.

Деянието е осъществено в нарушаване на чл.59, ал.1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения. Този член от закона планува лицата, получили позволение за придобиване, предпазване, носене и приложимост на огнестрелни оръжия и муниции за тях, да подхващат ограничения за недопускане на злополуки или пострадвания при използването им.

Нарушена е и наредбата на чл.98, ал.1 от същия закон, указващ, че огнестрелните оръжия и боеприпасите за тях се съхраняват в железни каси. Според обвиняването мъжът не е съхранявал оръжието в неподвижна каса, от което е последвало причиняване на междинна телесна щета на дете на 12 години, като не е желал и допускал това. Наложена му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лв..

Инцидентът стана на 12 май в Арбанаси по време на рожден ден. Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Велико Търново.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР