Детският изследователски център Музейко в София от днес, 10 ноември,

...
Детският изследователски център Музейко в София от днес, 10 ноември,
Коментари Харесай

“Музейко” става общински: Какво е бъдещето му

Детският проучвателен център " Музейко " в София от през днешния ден, 10 ноември, ще бъде ръководен от Столичната община. Това реши на съвещанието си Столичният общински съвет, откакто фондация " Америка за България " подари музея.

Кметът Йорданка Фандъкова съобщи, представена от Mediapool, че проектите на локалната власт включват построяването и нова новаторско начално учебно заведение. В него ще се учат естествени науки, цифрови технологии, инженерно мислене и математика “в модерна и мотивираща просветителна среда ”.



Снимка: БГНЕС

За ръководството на " Музейко " локалният парламент сътвори специфичен общински културен институт. Бюджетът му за идната година ще е 1.6 млн. лв.. Той ще се управлява от шеф, който ще се избира с конкурс и ще е с мандат от 4 години.

Освен постройката на " Музейко " общината получава и постройка от Химико-технологичния и металургичен университет, която да се употребява за основаването на бъдещото новаторско учебно заведение. Трябва да се сътвори и център за образование на учители в модерни просветителни практики и нововъведения.

От претекстовете към решенията, взети на съвещанието на СОС, излиза наяве, че " Музейко " ще продължи да работи по същия модел, както и сега. Ще се резервира и цената на билетите.

" Ние, от Столична община, желаеме да вдъхновим децата (ученици, подрастващи, младежи) за познание, като възбудим интереса им към света, науката и изкуството посредством независими занимания в комплицирани игри, посредством активиране на любознанието и интереса им към просветителния развой, посредством поощряване на творчеството и мисленето им. За реализиране на тези цели, Столична община може да създаде, провежда и реализира стратегии и действия, свързани с научни демонстрации, занятия по изкуство и музика, семинари за креативност и основаване на лични произведения, прожекции на филми, срещи с учени, предприемачи и изобретатели, разнородни събития за деца, техните родители и учители и така нататък ", написа в претекстовете към решението за прекосяването на " Музейко " под общинско ръководство.



Снимка: БГНЕС

Детски теоретичен център “Музейко ” е основан по модела на детските музеи в Съединени американски щати, като преценява резултатите от най-новите изследвания за детското развиването и процеса на учене при деца на разнообразни възрасти.

Всичко в дома на “Музейко ” е премислено до най-малката детайлност – от присъщата архитектура през енергийната успеваемост до пространството за интерактивни експонати, всеки от които разсънва любознание у децата към просвета, инженерство, екология, връзки и изкуства.

Цялото наличие на мястото е основано от водещи учени, педагози и дизайнери и е съобразено със актуалните трендове в образованието. Разработките се базират на теориите за учене посредством игра и приложни действия, множествена просветеност, сугестопедия и други техники за ускорено учене и разрастване на капацитета.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР