Неоповестеното досега пътуване има за цел да покаже солидарността на

...
Неоповестеното досега пътуване има за цел да покаже солидарността на
Коментари Харесай

В знак на подкрепа: Блинкен с изненадваща визита в Украйна, за да изрази солидарност на фона на руската офанзива

Неоповестеното до момента пътешестване има за цел да покаже солидарността на Съединени американски щати с Украйна, която се бори да отблъсне тежките съветски бомбардировки по североизточната си граница.
Сигнал към украинците
Блинкен, който дойде в Киев с трен рано сутринта във вторник, се надява да „ изпрати мощен сигнал за убеденост на украинците, които явно се намират в доста сложен миг “, съобщи американски чиновник, който импровизирано осведоми репортерите, пътуващи с Блинкен.

„ Мисията на държавния секретар на Съединени американски щати тук е в действителност да приказва за това по какъв начин нашата спомагателна помощ ще бъде изпълнена по метод, който да помогне за укрепването на тяхната отбрана и да им даде опция от ден на ден да си върнат самодейността на бойното поле “, изясни пред публицистите източникът от екипа на Блинкен.

Артилерията, ракетите с отдалечен обхват, известни като ATACMS, и прехващачите за противовъздушна защита, утвърдени от президента Джо Байдън на 24 април, към този момент доближават до украинските сили, показва още Ройтерс.

Блинкен ще увери украинските публични лица, в това число президента Володимир Зеленски, в трайната поддръжка на Съединени американски щати и ще произнесе тирада, отдадена на бъдещето на Украйна, декларират още от екипа на държавния секретар на Съединени американски щати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР