Дестабилизиране на финансовия сектор ще се случи, ако не се

...
Дестабилизиране на финансовия сектор ще се случи, ако не се
Коментари Харесай

Застрахователи искат ограничение в размера на обезщетенията за роднини при смърт на близък

Дестабилизиране на финансовия бранш ще се случи, в случай че не се вкара ограничаване в размера на компенсациите за родственици при гибел на непосредствен. Това обявиха от Асоциацията на застрахователите след абсурда с промени в Кодекса за обезпечаване, които вкарват "таван " от 20 000 лева за компенсациите.

Решението на Върховния касационен съд, което разшири кръга от близки на умрял, които могат да търсят отплата за морални вреди от неговата гибел, съгласно застрахователите е "непремерено ". Те упорстват за незабавното правене на методика, която да дефинира съответни размери на финансовите компенсации, за които могат да претендират родственици.

Ако предел на обезщетенията за неимуществени вреди не бъде натрапен, представителите на бранша заплашиха с повишаване на цената на застраховката "Гражданска отговорност " с до три пъти, като от 330 лева сега, тя би могла да доближи размер от 1000 лева Според застрахователите такова нарастване ще докара до извънредно съществени обществени последствия и финансова рецесия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР