Десетки служители от няколко ведомства в руската Нижегородска област участваха

...
Десетки служители от няколко ведомства в руската Нижегородска област участваха
Коментари Харесай

Като космическа операция: Как пренесоха 320-килограмов пациент до руска болница

Десетки чиновници от няколко ведомства в съветската Нижегородска област участваха в комплицирана здравна евакуация на 51-годишен пациент с тегло от 320 кг. За акцията, разказана като " комплицирана галактическа интервенция " заяви в канала си в Телеграм министърът на опазването на здравето в областта Давид Мелик-Хусейнов. 

По думите му, това е пациентът с най-високо тегло в района, който се е нуждаел от помощ от управляващите, с цел да бъде превозен до лечебно заведение. Предишният връх е бил на различен мъж с тегло от 255 кг. 

" Цялата процедура по превозването на пациента от вкъщи му до болница в Нижни Новгород бе проведена от няколко ведомства. Повече от 20 чиновници на Спешна помощ, Медицинския център за оказване на помощ при произшествия и Министерството на изключителните обстановки участваха в нея ", добави Хусейнов.

От фотосите и видеокадрите, които здравният министър популяризира, се вижда по какъв начин пациентът е носен от най-малко 15 мъже от колата за спешна помощ до болничното заведение. 

" Вече му е сложена диагноза и е почнало лекуване. Но прогнози на този стадий не могат да бъдат направени. Напомням обаче, че наш принцип е да оказваме помощ на всеки, който се нуждае. И желая всеки медицински служащ да осъзнава това предписание. А пациентите да правят оценка труда на лекарите ", добави Давид Хусейнов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР