Той почина снощи в Националния интитут на инвалидите, където живееше

...
Той почина снощи в Националния интитут на инвалидите, където живееше
Коментари Харесай

На 102 години почина френският адмирал Филип де Гол - син на генерал Шарл де Гол

" Той умря нощес в Националния интитут на инвалидите, където живееше от две години ", съобщи синът му Ив де Гол.

Роден на 28 декември 1921 година в Париж, Филип де Гол, ученик на френското Военноморско учебно заведение, се причислява към Военноморските сили на Свободна Франция през 1940 година Като мичман взе участие в акциите в Северния Атлантик до 1944 година, а по-късно във Френската акция (1944-45 г.) в състава на дивизия " Льоклерк ", довела до освобождението на Франция от контрола на нацисткия Трети райх. Става лейтенант през 1948 година, капитан на корвета през 1956 година, адмирал през 1980 година, той завършва военната си кариера две години по-късно.

Де Гол-син продължава да работи като сенатор от Париж сред 1986 и 2004 година в десни партии, написа още Българска телеграфна агенция. Посвещава се на опазването на паметта на татко си, като разгласява няколко труда за генерала, в това число бестселъра " Де Гол, моят татко ". Целта му е да показа човешката страна на фамозния си татко, трансформирал се приживе в легенда, водач на Свободна Франция и някогашен президент на Републиката, който умира през 1970 година

" Нека почетем паметта на един прелестен татко и популярен французин, чието възприятие за дълг беше равно единствено на елегантността и скромността му. Визия, чест и елементарност - това, в последна сметка, е голизмът ", съобщи в " Екс " различен от синовете на адмирала, Пиер де Гол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР