Десетки любителите на екстремните спортове от цялата страна, на различни

...
Десетки любителите на екстремните спортове от цялата страна, на различни
Коментари Харесай

Откриха Рафтинг сезона в община Симитли! Първите лодки тръгнаха по река Струма

Десетки феновете на рисковите спортове от цялата страна, на разнообразни възрасти, от рано тази заран се събраха край река Струма за формалното разкриване на Рафтинг сезон 2022 година.

Организатори са Рафтинг БГ/Х-клуб, община Симитли и РК Дефилето. Началото на сезона бе обещано от кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и Станимир Станимиров - Чачи, инструктор по рафтинг, каяк и алпинизъм, а измежду първите запалянковци, качили се на лодка, бе ръководителят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров.

Към момента изискванията за рафтинг са чудесни, разясниха нетърпеливи запалянко, които не са съумели да дочакат формалното разкриване и към този момент са се спускали с рафт по бързеите на река Струма край Симитли.

Очакванията на всички са тази година да има един доста мощен и сполучлив рафтинг сезон. Капацитетът на центъра край Симитли разрешава дневно да се вършат по пет спускания с до 360 индивида. За искащите да се допрян до рисковото преживяване, Рафтинг БГ/Х-клуб обезпечава цялостна екипировка и дипломиран инструктор.

Развитието на рисковите спортове е измежду главните цели на община Симитли. През последните 25 години са положени доста старания за одобряване на този тип рисков спорт. Самият рафтинг център край Симитли е основан преди повече от 12 години и към този момент се е трансформирал в желано място за рафтъри от цялата страна и чужбина.

Освен рафтинг, центърът предлага и други услуги, измежду които:

Рафтинг центърът се намира по път Е-79 София-Кулата, след Симитли. Има указателнa табелa за рафтинг център на първия мост. Отбивката е след 50 метра (след детелината за с. Полето ) в дясно за метан станцията, като се слиза под моста. За улеснение на посетителите има комфортен охранителен паркинг за коли.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР