Десетки хиляди привърженици на крайнодясна партия Вокс участваха в демонстрации

...
Десетки хиляди привърженици на крайнодясна партия Вокс участваха в демонстрации
Коментари Харесай

Десетки хиляди крайнодесни испанци протестираха срещу правителството

Десетки хиляди последователи на крайнодясна партия " Вокс " участваха в демонстрации в няколко града в Испания, в това число в столицата Мадрид, протестирайки против лявото държавно управление на Педро Санчес, което дефинират като държавно управление " на измяната, несигурността и разрухата ", съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Около 25 000 души, по данни на полицията, се събраха на площад " Колон " ( " Колумб " ) в центъра на испанската столица, като скандираха " Санчес, върви си! " и развяваха испански флагове. Демонстрантите избраха тъкмо този площад поради големия народен байрак, който се вее там.

Today, in Madrid, summoned by Santiago Abascal and the conservative party VOX, thousands of Spaniards gathered against the laws approved by the government that release pedophiles and rapists; and against the amnesty to the rebels and prevaricators.
— Hermann Tertsch (@hermanntertsch)

" Имаме държавно управление, което ръководи срещу народа, което понижава присъдите за закононарушения, което разоръжава полицията ", съобщи в тирада на митинга ръководителят на " Вокс " Сантяго Абаскал.

Политическият водач имаше поради идното унищожаване от наказателния кодекс на закононарушението " подбудителство на бунт ", за което бяха наказани девет каталунски водачи, подкрепящи независимостта, за ролята им в опита за обособяване през 2017 година на тяхната област от Испания.

Според дясната и крайнодясната съпротива смяната в наказателния кодекс, която се чака да се влезе в действие до края на годината, ще насърчи по-нататъшните опити за обособяване на Каталуния, защото те няма да бъдат наказвани толкоз строго.

Сантяго Абаскал приказва също за " удвояване на половите похищения от идването на власт на Санчес и на една луда министърка, която с благословията на държавното управление, политическата левица и медиите основава закон, с цел да може в последна сметка изнасилвачите и педофилите да излязат от пандиза ".

Той загатна за влезлия в действие през октомври основен закон против половото принуждение, който като цяло стяга правния боеприпас против изнасилването, само че понижава наказванията за други типове полово принуждение. Тази смяна имаше абсурден резултат - наказани да излязат от пандиза заради понижаване на присъдите им.

" Управляват ни сепаратисти, хора, които не желаят да бъдат испанци, по тази причина съм тук ", сподели 65-годишният някогашен водач на камион Сесар Пейнадо, като означи също, че държавното управление " купува гласове ".

" До гуша ни пристигна от това държавно управление, от законите, които то приема без нужното болшинство и които вършат по този начин, че терористи да излизат от пандиза и изнасилвачи да са още веднъж на независимост ", сподели 58-годишната секретарка Мария Долорес Лопес.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР