Десетки хиляди българи ще станат заложници на протести, организирани от

...
Десетки хиляди българи ще станат заложници на протести, организирани от
Коментари Харесай

Евгений Кънев за земеделците: Рекетьори или терористи – въпрос на нюанс

Десетки хиляди българи ще станат заложници на митинги , проведени от хора, които слагат неизпълняеми условия. Това написа икономистът Евгений Кънев във връзка митингите на земеделците, които през днешния ден блокираха цялата страна.

Той напомни, че рухването на държавното управление е мечтана цел на президента Румен Радев и обясни каква съгласно него е ролята на ГЕРБ и Движение за права и свободи в митингите. Публикуваме цялостния му коментар по тематиката без редакторска интервенция:

„ Рекетьори или терористи – е единствено въпрос на колорит.

Да не искаш договаряния, а ултимативно към този момент изпълнени или по принцип неизпълняеми условия – си е жив рекет. А като прибавим десетките хиляди българи, които ще станат заложници на затворени граници, проходи и кръстовища – какво още липсва в дефиницията за гнет?

Каква е разликата с митингите в София против Орешарски и Бойко Борисов? Че те бяха митинги за правата на всички жители, а тези са митинги за джоба на едни в ущърб на други българи.

Знаем, че рухването на държавното управление е мечтаната цел на Радев и неговите източни повелители. Но това, което липсва в пасианса е ролята на ГЕРБ и Движение за права и свободи, с които знаем, че “терористите ” са партийно, финансово и ментално скачени.

Има интензивно стартирани версии, че Бойко Борисов цели бърза ротация под претекст, че ПП-ДБ не се оправя, който разказ да обслужи и локалните избори. Неохотата, с която вървят основни промени – като в службите – също посочва отсрочване за печелене на време. Особено тревожни са признаците в енергетиката, като воаяжът на Радев до Унгария да подписва (като какъв???) енергиен меморандум с Орбан остана без коментар. А знаем, че от време оно, енергетиката се ръководи от най-доверения на Кремъл човек у нас. Дали не се е върнал от Будапеща с нови инструкции?

На този декор ПП-ДБ са съвсем незабележими в общественото пространство. Сякаш Денков е оставен самичък да брани страната от терора. Къде са политиците им, които да кажат “Не на терора! ”? Очаквах ТВ студията да са цялостни с техни мощни тези за опасността за страната от путиноидите.

Обратно – виждам през вчерашния ден водещ политик да приказва като специалист уклончиво – от една страна, … от друга страна… Крайно време е да се разбере, че единствено силата събира поддръжка, а тя се проектира с ясни и безапелационни послания. И дейности.

Иначе уклончивостта, подозренията, разкрачените стойки – оставят хората без причини за какво да гласоподават за тези политици. А улицата – без хора в тяхна поддръжка.

Къде са апелите за огромен народен протест за отпор на Съветския гнет?
Не оставяйте общественото пространство на путиноидите тъкмо в този момент! Които екзалтирано повтарят мантрите за хляба, олиото и патрЕотизма по съветски модел.
Вземете им лозунгите и ги счупете.

Спомняте ли си това стихотворение на техния кумир Вапцаров – с “малка ”
тавтология най-после:

“Та споделям аз,
тъй като няма
олио
и хлябът е
от тъгата по-чер,
един е лозунга:
Терора долу!
И долу Съюз на съветските социалистически републики! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР