Десети ден енергетици и миньори блокират основни пътища и магистрали.

...
Десети ден енергетици и миньори блокират основни пътища и магистрали.
Коментари Харесай

Енергетиците продължават блокадите и се готвят за ефективна стачка, въпреки споразумението с кабинета

Десети ден енергетици и миньори блокират съществени пътища и автомагистрали. Те упорстват териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони в България да бъдат изтеглени.

Въпреки съглашението с ръководещите, протестиращите миньори и енергетици стартират да събират подписи по рудници и цехове за образуване на ефикасни протестни дейности.

Подписката би трябвало да бъде подкрепена от 50+1 % от служащите. Ще би трябвало и тъкмо да се формулират настояванията към работодателя, както е по закон. Готови са на протестни дейности, които да продължат оптимално дълго, споделят миньорите, представени от БНР.

На автомагистрала " Тракия " се организира самобитно общо заседание на протестиращите миньори и енергетици от комплекса " Марица-Изток ", като на място участват и представители на другите въглищни региони.

Миньорите разискват дата за осъществяване на народен митинг, на който те чакат поддръжка от цялата страна. По инфомация на БНР, това най-вероятно ще се случи в четвъртък.

Протестиращите се сплотиха към мнението пътните блокади да останат и по време на ефикасните протестни дейности.

До на следващия ден ще би трябвало да уточнят и съответните претенции, които ще бъдат дефинирани в подписката по предприятия в " Марица-Изток ".

Основното остава изтеглянето на териториалните проекти за обективен преход от европейските институции, защото по закон при стачка настояванията би трябвало да са изпълними от работодателя.

В момента вървят и полемики по какъв начин да изискат гаранции за работата си в кратковременен и дълготраен проект.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР