Десет министри от кабинета ще се явят на парламентарен контрол

...
Десет министри от кабинета ще се явят на парламентарен контрол
Коментари Харесай

Десет министри ще участват на парламентарен контрол

Десет министри от кабинета ще се явят на парламентарен надзор през днешния ден. Пръв на трибуната ще застане вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Към него има два въпроса - по отношение на ликвидация на военни клубове в страната и по отношение на финансовото положение на "ТЕРЕМ - ЛЕТЕЦ " ЕООД и сключвани контракти от сдружението.

След Каракачанов на парламентарната естрада ще застане министърът на правораздаването Цецка Цачева. Тя ще дава отговор на два въпроса. Относно строителство и въвеждане в употреба на нови места за изтърпяване на наказванията, а вторият въпрос е по отношение на съответни дейности против практиката за назначение на изтърпяващи наказване "лишаване от независимост " на длъжности в българските затвори.

Третият препитан министър ще бъде на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той ще би трябвало да дава отговори на общо 13 въпроса, измежду тях питания за строителството на пътя Бургас-Несебър-Слънчев бряг и замърсяване на питейна вода с арсен в три дребни обитаеми места в област Монтана.

Четвърти в контрола ще се включи Бисер Петков, министър на труда и обществената политика. Той ще отговори на въпрос по отношение на наклонността за внезапно понижаване на броя на осиновяванията.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев също ще взе участие в контрола. Той ще би трябвало да даде отговори на въпроси по отношение на изискванията за приемане на стипендии от възпитаници след приключено главно обучение, които са с трайни увреждания и/или без родители и по отношение на изискванията и реда за в допълнение финансиране на средищните детски градини и учебни заведения.

Министърът на културата Боил Банов ще дава отговор пред депутатите за разходването на плануваните финансови средства за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, както и на въпрос по отношение на подготовката на НДК за председателството. Банов ще бъде питан и за финансирането на читалищата.

В парламентарният надзор ще вземат участие още министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда Нено Димов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР