Депутатите се заемат с данъчните закони. Следващата седмица ще бъде

...
Депутатите се заемат с данъчните закони. Следващата седмица ще бъде
Коментари Харесай

Депутатите се заемат с данъчните закони на второ четене

Депутатите се заемат с данъчните закони. Следващата седмица ще бъде признат и държавният бюджет. Това беше контрактувано на среща сред финансовия министър Асен Василев и ръководителя на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Работата на комисията беше блокирана във вторник след разразилия се скандал с уволнението на шефа на Пирогов и отхвърли на ГЕРБ и Движение за права и свободи да вземат участие в съвещанието. Последно беше контрактувана нова стратегия за приемането на бюджета, която ще стартира през днешния ден с приемане в зала на към този момент утвърждението от комисията данъчни закони.

Ще се организира и съвещание на бюджетната комисия, на което ще сe продължи с разискването на измененията в Закона за локалните налози и такси, Законът за Данък добавена стойност и Закона за корпоративното подоходно облагане. а първо четене беше признато на всеки две години общините да могат да актуализират данъчните оценки на парцелите с пазарните цени и размера на налог здания, което може да докара и до увеличение на налозите. Предстои да стане ясно дали ще бъде върнат на 20% Данък добавена стойност за ресторантьорите, който сега е 9 на 100.

Преди това - в дневния ред на Народното събрание е планувано чуване министъра на енергетиката Румен Радев и ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов по отношение на изплащането на обезщетения на хората, които останаха без ток след снеговалежите на 25 и 26 ноември.

Според общите условия на енергийните дружества, семействата останали без ток, имат право на компенсации при избрани условия. Това обясниха след бедствието от енергийния регулатор. Оказва се, че могат да бъдат обезщетени семействата, които са останали без електрозахранване, само че в региони, в които не е оповестено бедствено състояние. Ако е имало форсмажорни условия съгласно договорите с енергийните дружества не се дължат обезщетения. Стотици семейства останаха дни наред без ток след изобилните снеговалежи поради скъсани жици и прекратени електропроводи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР