Депутатите се заеха с второ четене на Закона за енергетиката.

...
Депутатите се заеха с второ четене на Закона за енергетиката.
Коментари Харесай

Опозицията срещу либерализацията на енергийния пазар

Депутатите се заеха с второ четене на Закона за енергетиката .

От   " Възраждане " незабавно скочиха против залегналата либерализация на енергийния пазар , която щяла да усили сметките за ток на хората от 2026. Павела Митова от Има Такъв Народ се разгласи срещу целия закон точно поради либерализацията. Не е в този момент времето, акцентира националният представител. В закона тя видя и пропуски във връзка с европейска инструкция, а и се притеснява, че преди 2038 ще се затворят централите.

Всичко, което оферирате за нас е нездравословно, изясни и Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия. Не продавайте енергетиката за жълти стотинки , настоя той. Българската енергетика, по думите му, постоянно е била горделивост за страната ни и настоя това да остане по този начин. За алените всички оферти са направени, с цел да върже Асен Василев бюджета.

Предвижда се цялостна либерализация на пазара на едро на електрическа сила до края на 2023 година, при опазване на битовите консуматори на контролиран пазар до 2026 година В плануваните промени и допълнения се приключва ролята на публичния снабдител на " Национална електрическа компания " ЕАД (НЕК) и се отстраняват квотите на производители за контролирания пазар. В законопроекта е планувано крайните доставчици на сила, като снабдители на универсална услуга, да са задължени да доставят битовите клиенти и последните да не са задължени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР