Депутатите изслушват отново министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Той

...
Депутатите изслушват отново министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Той
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: НС изслушва Рашков за миграционния натиск на границата

Депутатите изслушват още веднъж министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Той беше в Народно събрание и във вторник, когато изнесе данни за противозаконни подслушвания.

Причината за присъединяване му в пленарна зала през днешния ден са въпроси от ПГ на ГЕРБ-СДС за равнището на миграционния напън и незаконната миграция на територията на Република България за интервала на служебното държавно управление.

Преди няколко дни депутати от втората по бройка политическа мощ в Народно събрание оповестиха, че натискът на границата ни се е нараснал 12 пъти, а потенциалът на бежанския център в Любимец е съвсем напълнен.

В рамките на петъчния парламентарен надзор общо 9 министри от служебния кабинет дават отговор на 20 въпроса и две питания на депутати.

От вътрешния министър Бойко Рашков са изискани съответни данни за формираните досъдебни производства за пазаруване на гласове.

Министърът на стопанската система Кирил Петков ще осведоми за ръководството на европейски пари в поддръжка на бизнеса.

За събраните по правосъден ред средства от отговорностите към страната от хазартния бизнес в размер на 700 млн. лв. ще дава отговор финансовият министър Асен Василев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР