Депутати от БСП за България внесоха искане до Конституционния съд

...
Депутати от БСП за България внесоха искане до Конституционния съд
Коментари Харесай

БСП даде на Конституционния съд оставката на Добрев

Депутати от " Българска социалистическа партия за България " внесоха искане до Конституционния съд за оповестяване за противоконституционно на решението на Народното събрание, с което беше отхвърлена оставката на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев.

В претекстовете си твърдим, че Народно събрание няма тези пълномощия да откаже освобождението на Добрев, а би следвало единствено да удостовери оставката, сподели Филип Попов от Българска социалистическа партия. Оставката на Делян Добрев е персонален акт, изясни Попов. Според БСП  шеф на народния представител е народът, а не Народно събрание. Според тях в тази ситуация е нарушена свободата на волеизлеяние и свободата на избор къде и какво да работи. 

Попов изясни, че оповестяването на решението на Народно събрание за противоконституционно би имало деяние отсега нататък и би следвало Народното събрание още веднъж да прегледа оставката на Добрев и да я одобри. Под настояването до Конституционен съд са се подписали 62 народни представители от левицата. 

Добрев подава оставка в Народното събрание при започване на месеца след абсурда с роднински назначения в Хасково, само че депутатите я отхвърлиха. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР