Депутатът от ИТН Иво Атанасов поиска пред пленарната зала Атанас

...
Депутатът от ИТН Иво Атанасов поиска пред пленарната зала Атанас
Коментари Харесай

Депутат от ИТН настоя Атанас Атанасов да се оттегли от вътрешната комисия

Депутатът от Има Такъв Народ Иво Атанасов изиска пред пленарната зала Атанас Атанасов от Демократична България да се отдръпна от поста ръководител на комисията по вътрешен ред и сигурност. Генералът отхвърли.

Народният представител от партията на Слави Трифонов разясни, че това е негово персонално мнение и не ангажира ПГ, само че счита, че генералът е част от статуквото и не може да въплъщава смяната. Той посочи още, че ген. Атанасов е и заместник-председател на Народно събрание.

" Протестите желаеха смяна на ръководство на страната ", подсети той и акцентира, че две от ПГ, едната от които към този момент я няма, а втората е Демократична България, нямат нищо общо с тази смяна. " Искам да се обърна към Политическа партия, аз не съм склонен за ръководител на комисията да бъде Атанас Атанасов ", сподели другият Атанасов от Има Такъв Народ.

Той подсети, че е кръстил поправката " Ген. Атанасов " в Правилника на Народно събрание, която разреши зам.-председателите на Народното събрание да оглавяват и комисии. " Това е извънредно виновен пост, това е една от най-важните комисии ", сподели депутатът от Има Такъв Народ, като съобщи, че настояванията на протестиращите жители са били ориентирани против статуквото, а " той от 20 година е част от това статукво ". Иво Атанасов изреди, че генералът " в Република България е бил част от държавното управление на Борисов и помагаше да не падне от власт ". Добави също, че неговите съпартийци му желаят оставката като водач на ДСБ, а в този миг ние го избираме на два виновни поста. " Ген. Атанасов, направете си отказ ", прикани той от трибуната.

" Няма да си направя отказ ", отсече Атанас Атанасов.

" Аз не знам в какво статукво ме слагате, само че в никакъв случай не съм бил в ръководеща позиция. Аз предходната година бях от самото начало на площадите и на Орлов мост ", добави той, като означи, че там не е виждал Иво Атанасов.

" Това, че ГЕРБ ръкопляскат на моята кандидатура, ме радва. Има какво можем да създадем, с цел да се промени това, което се случваше във вътрешния ред и сигурност ", отсече зам.-председателят от Демократична България.

В тематиката се включи и Мустафа Карадайъ. Лидерът на Движение за права и свободи се обърна към Иво Атанасов: " Вие се чудите накъде и по какъв начин продължава смяната. Ходът на смяната е явен и го виждам последните месеци и дни. Политическа партия продължава в посока да вадим скелети от дрешника и да се връщаме към времената отпреди 89-а година, като дейности на Министерство на вътрешните работи ", сподели водачът на Движение за права и свободи и уточни Бойко Рашков. " Поне за мен е напълно обикновено при тези дейности на милицията и Рашков, обикновено е ръководителят на вътрешната комисия да бъде господин Атанасов ", съобщи Карадайъ.

Иво Атанасов излезе и повторно на трибуната, с цел да посочи, че е отправил молба към ген. Атанасов да си направи отказ, само че е предан съдружен сътрудник и ще се съобрази с неговата група. " Но изложих своите претекстове, тъй като гласоподавателите ще ме питат ", съобщи депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР