Депутатът от Държавната дума, бивш командващ Въздушно-десантните войски на Руската

...
Депутатът от Държавната дума, бивш командващ Въздушно-десантните войски на Руската
Коментари Харесай

Пригожин хвана в крачка депутат на Думата - излъгал за 33 000 Вагнер-овци, пристанали на руското МО

Депутатът от Държавната дума, някогашен командващ Въздушно-десантните войски на Руската федерация - генерал-полковник Владимир Шаманов, съобщи в изявление за радио NSN, че повече от 30 000 бойци на ЧВК " Вагнер " са подписали контракти с съветското министерство на защитата.

„ По моя информация към 32-33 хиляди вагнеровци са подписали контракти с Министерството на защитата, а от 7 до 10 хиляди са с Пригожин.

Това дава почва за размисъл на управлението на страната и Въоръжените сили “, сподели Шаманов.

В същото време той призна, че е за връщането на вагнеровци за присъединяване в специфична интервенция в Украйна: „ Ако има такава опция, тя би трябвало да се употребява. Това са наши жители, Пригожин умее да ги ръководи, те го потвърдиха в Артьомовск /Бахмут/.

" Не мога да кажа от кое място са тези 33 000 души, които са отишли в Министерството на защитата ", разяснява в " Телеграм " канала си ръководителят на " Вагнер " -овце, Евгений Пригожин. И за доказателство на изказванията си той привежда цялостна статистика на бойците, които вземат участие в неговата военна компания.

" Ето я същинската математика. Общо през украинската командировка са минали 78 хиляди бойци на ЧВК " Вагнер ". От тях 49 хиляди са пандизчии от лагерите. По време на завладяването на Бахмут (20 май) са убити 22 хиляди бойци, 40 хиляди са ранени. Живи и здрави са 25 хиляди, плюс ранените, които се лекуват. От тях до 10 хиляди са отпътували или отпътуват за Беларус. 15 000 към този момент са излезли в отмора. Как са образувани тези 33 хиляди, към момента не ми е известно. Ако всички убити и тези, които са излезли в отмора, са подписали контракти, тогава това е допустимо. Тук не може да се спорите ", декларира още подвизаващият се в Беларус Пригожин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР