Денис Родман, бивша баскетболна звезда, превърнал се в дипломат на

...
Денис Родман, бивша баскетболна звезда, превърнал се в дипломат на
Коментари Харесай

Денис Родман зове Тръмп да го назначи като посланик в Северна Корея

Денис Родман , някогашна баскетболна звезда, трансформирал се в посланик на свободна процедура, прикани американския президент Доналд Тръмп да го назначи като дипломат за мир в Северна Корея , откакто неговото последно посещаване в изолираното царство на вожда Ким Чен-ун беше анулирано поради възбрана за пътешестване , наложена на американските жители да посещават комунистическата страна, оповестява " Гардиън ".

По време на изявление в Пекин, откъдето Родман се надяваше да лети до Пхенян за шестото си посещаване там, някогашната НБА звезда съобщи, че американските управляващи са го обезкуражили да го стори на фона на продължаващото напрежение сред страните.

" Принципно те споделиха, че тъкмо в този момент не е положително време ", разяснява Родман.

Забраната на Държавния департамент притежатели на американски паспорти да посещават Северна Корея влезе в действие на 1 септември след гибелта на Ото Уормбиър, американски студент, който беше арестуван от Пхенян в продължение на повече от година.

На 29 ноември Северна Корея чества последното си тестване на междуконтинентална балистична ракета, потвърждавайки, че тя може да удари във всяка точка от континенталната част на Съединени американски щати.

Родман обаче, който за първи път посети Северна Корея през 2013 година и назова Ким собствен другар , твърди, че в този момент е идеалното време - и че той е съвършеният човек - да се упорства за мир .

" Ако мога да се върна там... ще ме видите да беседвам с него, ще седна да вечерям с него, ще пием по чаша вино, да се посмеем и да си правя работата. Предполагам, че нещата ще се уредят и всеки ще може да спокоен ", посочи 56-годишният Родман, добавяйки: " Смятам, че доста хора по света... желаят да отида, единствено с цел да се види дали мога да сторя нещо . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР