Демократична България излезе с остра позиция по повод реакцията на

...
Демократична България излезе с остра позиция по повод реакцията на
Коментари Харесай

Демократите: България не е част от руския свят, а от ЕС и НАТО

" Демократична България " излезе с остра позиция във връзка реакцията на съветския президент Владимир Путин и неговият представител Дмитрий Песков на " шпионския скандал " с ръководителят на придвижване " Русофили " Николай Малинов и неговото продължение. Политиците приканват президента Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов да защитят достойнството и достолепието на България при явната интервенция и арогантното държание на висши съветски политици във вътрешната политика на страната ни. Припомняме,че тази седмица изненадващо упрекнатият в шпионаж Малинов, който е със възбрана да напуща страната, получи позволение да участва на награждаването си за " цялотстно творчетство " на неговото съдружие от съветския президент. Actualno.com разгласява цялостният текст на позицията на демократите.
" Дни откакто България даде кулоар на съветски военни самолети, натоварени с съоръжение за Сърбия с позволение на българското държавно управление, в Москва персонално от Путин – извънредно демонстративно, беше награден с медал Николай Малинов, който персонално българският министър-прадседател Борисов упрекна в шпионаж в интерес на Кремъл. Веднага след този нахален акт, представителят Дмитрий Песков разгласи, че Русия смята България като част от " съветския свят ", а за какво не и като част от " съветската федерация ", като не инцидентно денят на връчване на премията на Малинов съответства с празниците на " Денят на съветската федерация ". В свое изказване Малинов показа, че Путин, на който се оплакал от обвиняванията против себе си, го посъветвал да има самообладание, тъй като българските управляващи се намирали под " сериозен напън ".
Ние от Демократична България дефинираме тези събития като невиждана интервенция във вътрешните работи на страната, а менторския имперски звук на Кремъл като неприемлив за интернационалните връзки и считаме, че българските управляващи се намират фактически под напън – този напън е от страна на Путин и неговото държавно управление.
Ние призовававаме българското държавно управление в лицето на министър-председателя Борисов и президента Радев да осъдят ясно и недвусмислено грубата интервенция на Русия във вътрешните работи на България и в нейната правосъдна система и да изискат опрощение от президента Путин. Борисов и Радев са длъжни да анулират поканата към съветския държавен глава да посети страната ни. Време е Русия да разбере, че България е суверенна страна и като такава е член на Европейския съюз и НАТО, а не е част от " съветския свят " или " Руската федерация ". Настояваме Радев и Борисов да защитят достойнството и достолепието на българската страна. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР