Демократи отправиха призив към американския президент Доналд Тръмп да не

...
Демократи отправиха призив към американския президент Доналд Тръмп да не
Коментари Харесай

Демократи не искат Тръмп да изнася реч на националния празник на САЩ

Демократи насочиха апел към американския президент Доналд Тръмп да не изнася тирада по случай националния празник на 4 юли във Вашингтон. Те го упрекнаха, че желае да скъса с традицията, с цел да провежда политическа демонстрация, съобщи Франс прес.

Лидерът на демократическото болшинство в Камарата на представителите Стени Хойър и още двама конгресмени изпратиха писмо на президента републиканец.

В Съединените щати 4 юли е мотив за " празник и размисъл за саможертвите, направени от поколението мъже и дами създатели (на страната) за приемането на самостоятелност ", пишат те. " Много е тъпо, че предвиждате паралелна демонстрация, която може да сътвори усещане за политически протест " и това да бъде платено с парите на данъкоплатеца, пишат те.

В чест на оповестяването на американската самостоятелност на 4 юли 1776 година десетки хиляди хора се събират всяка година, вършат си пикник на просторните тревни площи на Националната алея и гледат огромната заря. Американският президент нормално не произнася речи.

След като се отхвърли предходната година от концепцията си за боен церемониал, въодушевен от този на 14 юли във Франция, Тръмп загатна през февруари, че възнамерява нещо, което обаче не бе доказано публично от Белия дом.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР