Делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев за самолетите МиГ-29

...
Делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев за самолетите МиГ-29
Коментари Харесай

Върховният касационен съд се захваща с Николай Ненчев

Делото против някогашния боен министър Николай Ненчев за самолетите МиГ-29 стигна до Върховния касационен съд, който ще заседава във вторник, съобщи БГНЕС.
През юли тази година Софийският апелативен съд удостовери напълно присъдата на Ненчев на Софийски градски съд, с която той бе оневинен.
 Николай Ненчев оневинен и на втора инстанция за ремонта на МиГ-овете Николай Ненчев оневинен и на втора инстанция за ремонта на МиГ-овете
И Апелативният съд в София оправда някогашният боен министър Николай Ненчев за ремонта на моторите на изтребителите МиГ-29, заяви 24...
Делото във Върховен касационен съд е формирано по касационен митинг на прокуратурата. В него се прави искане решението на Софийския апелативен съд да бъде анулирано и делото да бъде върнато за ново разглеждане от различен състав на този съд.
На 16 януари 2017 година, Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт против Ненчев.
Според прокуратурата през 2015 година Ненчев не е извършил служебните си отговорности и не е обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на военно въздухоплавателни средства от изтребителната авиация на Военновъздушни сили на страната ни. От държавното обвиняване оповестиха, че на 26.04.2015 година сред Министерство на защитата (МО) и АО „ РСК МИГ “ са били подписани два контракта за удължение на ресурса на 2 мотори РД-33 с по 50 часа и ремонт на 2 мотори РД - 33 и един брой кутия за самолетен елемент - 2 /КСА -2/ за МиГ-29 на обща стойност 3 773 000 евро (7 388 666 лева.) Вместо тези контракти да бъдат приведени в действително осъществяване, министър Ненчев е споделил на своя заместител – Десислава Йосифова да ги пази в служебната си каса и да не подхваща каквито и да било дейности по осъществяването им, с цел да не бъде сбъднат ремонтът на самолетите, благосъстоятелност на страната ни в АО „ РСК МИГ “. Същите инструкции министър Ненчев траял да дава и през идващите няколко месеца на подчинените си в министерството.
В интервала от 07.11.2014 година до 29.03.2016 година Ненчев също не е извършил служебните си отговорности, като не е утвърдил план за капиталов разход за ремонт на елементи и доставка на аварийни елементи за самолети МиГ-29 и не обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на военно въздухоплавателни средства от изтребителната авиация на Военновъздушни сили на България.
 Оправдаха някогашния боен министър Николай Ненчев Оправдаха някогашния боен министър Николай Ненчев
Съдът оправда някогашния боен министър Николай Ненчев, съобщи БГНЕС. Ненчев беше упрекнат, че през 2015 година е скрил настоящ контракт за р...
От закононарушението са настъпили обилни нездравословни последствия за Българската войска, показаха от прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР