Делото срещу 72-годишния Иван Костов, който причини тежката катастрофа с

...
Делото срещу 72-годишния Иван Костов, който причини тежката катастрофа с
Коментари Харесай

Шофьорът от касапницата с три жертви на Асеновградско все още без присъда, уважителни причини отложиха делото

Делото против 72-годишния Иван Костов, който аргументи тежката злополука с три жертви на Асеновградско шосе през 2019 година, за следващ път беше отсрочено. Мъжът е с обвиняване за причиняване на гибел на повече от едно лице по несъобразителност в резултат на злополука. До случая се стигна, откакто водачът е карал с превишена скорост и е навлязъл с джипа си в насрещното платно, след което е настъпил удар с лек автомобил.

На днешното разпоредителното съвещание в Окръжен съд-Пловдив стана ясно, че Костов е подал молба, процесът против него да бъде отсрочен, заради неспособност за явяване. Причината – болничен лист удостоверяващ влошено здравословно положение. Според документа, Костов е в отпуск от 10 до 19 март и категорично е упоменато, че не може да се яви на правосъдно съвещание.

Предвид уважителната причина за неявяване на 72-годишния водач на джипа и тежките закононарушения в които е упрекнат, страните по делото счетоха, че процесът не може да започва без наличието на обвинения.

Съдът от своя страна също счете, че са на разположение процесуални спънки за предоставяне ход на делото и отсрочи процеса за след месец.

Тогава, се чака Иван Костов да даде пояснения, заяви през днешния ден юристът му Константин Хаджийски.

Припомняме, че нещастието, при която починаха трима души се разигра точно на Гергьовден 2019 година. 72-годишният лидер бил зад кормилото на колата си – джип мерцедес и пътувал от Асеновград към Пловдив. Част от правата била в ремонт. Движението се осъществявало в източното платно. То се състояло от две ленти за придвижване и една спешна.

В същото време в посока от Пловдив към Асеновград се движел лек автомобил, марка „ Тойота Корола”. В него се намирали четирима пасажери – един мъж на 66 години, и три дами – 42, 63 и към 50 годишна. Те отивали в храм в Асеновград, с цел да участват на подписване на църковен брак.

72-годишният подхванал изпреварване, малко след което без да алармира ненадейно отклонил колата наляво и навлязъл в насрещната лента. С джипът си, той блъснал металната защитна мантинела и предната дясна част на насрещно движещата се „ Тойота “. Водачът й отклонил колата, само че не съумял да избегне удара. В резултат на пътнотранспортното произшествие са починали 42 и 63 годишните дами, както и 66-годишния мъж. Третата жена пък е получила междинни телесни повреди.

Според автотехническата експертиза, виновният лидер е управлявал лекия автомобил „ Мерцедес “ със скорост 80 км/ч., което е превишаване с 20 км/ч. на позволената в този сектор. Освен това причина за злополуката е нахлуване в насрещната лента на лекия автомобил „ Мерцедес “, без да има нужда от изпреварване или заобикаляне.

Наказанието, което е планувано от закона е от 3 до 15 години отнемане от независимост.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР