Делегация от народни представители от няколко европейски страни пристигна днес

...
Делегация от народни представители от няколко европейски страни пристигна днес
Коментари Харесай

Под носа на Пекин! Депутати от европейски държави посещават Тайван на фона на напрежението в региона

Делегация от народни представители от няколко европейски страни дойде през днешния ден в Тайван на четиридневно посещаване на фона на напрегнатата обстановка в района, заяви ДПА.

Междупарламентарният алианс за Китай (IPAC) посещава Тайпе за първи път. Това е междупартийна група от депутати от 29 страни, която се стреми да задълбочи взаимната работа по тематики, свързани с Китай.

Делегацията, предвождана от евродепутата Райнхард Бютикофер, включва още депутати от Белгия, Чехия, Германия, Косово, Нидерландия, Украйна и Англия.

Делегацията ще се срещне с президентката на Тайван Цай Ингвен, премиера Сю Цен-Чан, външния министър Джоузеф Ву, представителя на държавното управление Ю Съ-Кун и тайвански депутати, заяви Цзянган Оу от министерството на външните работи.

Визитата се реализира дни откакто група немски депутати от Комитета за човешки права на Бундестага посети Тайван. Това бе второто посещаване на немска парламентарна делегация през октомври и то бе наказано от Пекин.

Пекин остро възразява, когато други страни контактуват с Тайпе, защото смята Тайван за част от Китай. Пекин заплаши да превземе острова, в случай че би трябвало и със мощ, а Съединени американски щати обявиха, че ще се намесят, в случай че това се случи. Тайван е самостоятелна народна власт и от дълго време счита себе си за самостоятелна страна.

Делегацията ще се срещне и с бизнес групи, с цел да обсъдят двустранната търговия, високотехнологичната промишленост и сигурността на доставките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР