ДДС за вноса на здравно оборудване може да отпадне, съобщи

...
ДДС за вноса на здравно оборудване може да отпадне, съобщи
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Европа трябва да се извини на Италия

 Данък добавена стойност за вноса на здравно съоръжение може да отпадне, заяви шефът на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Тя направи това предложение в спор в Европейския парламент, отдаден на напъните за секване на епидемията от COVID-19, предава Българска телеграфна агенция.

Председателят на Еврокомисията изясни, че към този момент се доближава прага на опциите на бюджета на Европейски Съюз за преодоляването на епидемията.

" Никога стопанската система не е серпантина, както през днешния ден. Виновни няма, само че би трябвало да създадем нужното да я възстановим при първа опция ", добави тя.

" Европа дължи надълбоко опрощение, сподели Фон дер Лайен във връзка бавното задействане на институциите на Европейски Съюз в поддръжка на първите страни, потърпевши от разпространяването на болестта. Ще запомним всяка жертва, десетки хиляди са сърцераздирателните истории. Вярно е, че никой не бе в действителност квалифициран, мнозина отсъстваха, когато Италия имаше потребност от помощ в самото начало на епидемията ", добави ръководителят на Европейска комисия.

Общият отговор на Европейски Съюз на епидемията до момента надвишава три трилиона евро, само че ще имаме потребност от доста повече. Утрешният свят ще бъде доста по-различен от вчерашния. Дойде време да загърбим разликите, ще бъдат нужни големи вложения за възобновяване на стопанската система. Кризата е симетрична, само че възобновяване няма да бъде, някои ще изпитат повече компликации, уточни Фон дер Лайен.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел означи, че държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз до момента са заседавали виртуално три пъти, с цел да оценят последствията от епидемията. Той обърна изключително внимание на потребността от възобновяване на единния пазар. По неговите думи е належащо Европейски Съюз да поддържа Африка с облекчение на дълга и нови вложения.

В последвалите изявления на евродепутатите групата на Европейската национална партия (ЕНП) сложи под въпрос първостепенната значимост на пазара в днешната конюнктура. Китай строи една болница по-бързо от времето за взимане на решение за привикване на Европейския съвет. Испанският грип взе повече жертви от апетит, означи тази политическа мощ.

Социалистите и демократите обявиха, че Европа би трябвало да бъде преизградена на нови основи. Те поддържаха опцията за опрощаване на задължения и настояха за спомагателна и общодостъпна цифровизация. Тази група прикани да се загърби партийното разделяне и да се попречи на пораждането на нови неравенства.

Групата " Обнови Европа " прикани да се избегнат деянията на нарцисизъм и опазването на здравето да стане по-устойчиво. Европейски Съюз би трябвало да бъде по-независим при последващи рецесии, прибавиха либералите.

Групата " Идентичност и народна власт " дефинира днешната рецесия като здравна и икономическа, и прикани за единни процедури за икономическо възобновяване. Според тази група е належащо европейското произвеждане да бъде разгърнато и Европейски Съюз да бъде по-независим в тази област.

Зелените дефинираха днешната зараза като най-голямата рецесия в Европа от 1945 година насам. Според тази политическа мощ ограниченията за бюджетни ограничавания, въведени преди десетина години, са довели до повече смъртни случаи през днешния ден поради недофинансирането на основни браншове.

Европейските консерватори и реформатори обявиха, че Европейски Съюз е бил изцяло неопитен, а някои страни са показали невиждан нарцисизъм в рецесията. Бъдещият дълголетен бюджет на Европейски Съюз би трябвало да бъде преосмислен, прикани тази политическа мощ.

Европейската обединена левица настоя за изясненост за аргументите за разпространяването на болестта и се причисли към оценката, че последствията са огромни и поради рестриктивните мерки на бюджетните разноски в Европейски Съюз. Тежестта на рецесията би трябвало да бъде трансферирана към богатите, дългът би трябвало да бъде споделен, прикани тази парламентарна мощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР