Датската компания отново понижи прогнозата си за приходиПриходите на Bang

...
Датската компания отново понижи прогнозата си за приходиПриходите на Bang
Коментари Харесай

Bang & Olufsen намекна, че се продава

Датската компания още веднъж намали прогнозата си за доходи

Приходите на Bang & Olufsen понижиха с 14% през последната финансова година (снимка: Bang & Olufsen)

Датският производител на първокласна домашна електроника Bang & Olufsen е подготвен да прегледа оферти за закупуване на компанията, съобщи ръководителят на съвета на шефовете Оле Андерсен в изявление за Borsen.

„ Ако получим питане, ние ще го изслушаме, само че, несъмнено, то ще би трябвало да бъде разисквано с акционерите ”, споделя Анедерсен. Според него, откакто три пъти намали прогнозата си за доходи, компанията е „ почнала да издава предупредителни сигнали ”.

Говорител на Bang & Olufsen удостоверява пред Ройтерс правдоподобността на думите на Андерсен, само че акцентира, че компанията сега не се продава.
още по тематиката
Според доклада за последната финансова година, която завърши на 31 май 2019 година, приходите на Bang & Olufsen са намалели с 14%, до момента в който компанията предвижда спад в границите на 10%.

„ Нашите финансови резултати тази година явно не са приемливи и сме доста разочаровани ”, разяснява Хенрик Клаузен, изпълнителен шеф на компанията.

Клаузен се пробва да стабилизира бизнеса на Bang & Olufsen. Компанията е известна със своите високоговорители, слушалки и премиум телевизионни системи, само че все по-малко купувачи са подготвени да платят висока цена за датските артикули, в това число 15 000 $ за тв приемника BeoVision Eclipse.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР