Френският президент Еманюел Макрон лети за Нова Каледония, за да

...
Френският президент Еманюел Макрон лети за Нова Каледония, за да
Коментари Харесай

Френският президент Еманюел Макрон лети за Нова Каледония на фона на продължаващите вълнения

Френският президент Еманюел Макрон лети за Нова Каледония, с цел да търси политическо решение на вълненията, които раздрусаха френския архипелаг в югозападната част на Тихия океан, с принуждение към момента къкри, до момента в който той е във въздуха.

Размириците повдигнаха нови въпроси по отношение на метода, по който господин Макрон се оправя с колониалното завещание на Франция.

Има десетилетия на напрежение сред локалните канаки, които търсят самостоятелност за територия от 270 000 души и потомци на колонисти и други, заселили се на острова и които желаят да останат част от Франция.


Вълненията избухнаха на 13 май, до момента в който френският законодателен орган в Париж разисква изменение на френската конституция, с цел да се създадат промени в изборните описи на Нова Каледония.

Противниците се опасяват, че мярката ще бъде от изгода за профренските политици в Нова Каледония и по-нататък маргинализира канаките, които в миналото са страдали от строги политики на сегрегация и необятно разпростра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР