Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изрази надежда, че Армения

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изрази надежда, че Армения
Коментари Харесай

САЩ симпатизират на Армения, надяват се да се защити срещу Азербайджан

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео изрази вяра, че Армения ще се " отбрани " против Азербайджан , като наподобява демонстрира състрадание към едната страна в спора, отбелязва " Франс прес ".

" Надяваме се, че арменците ще могат да се защитят против това, което вършат азербайджанците ", сподели Помпео в изявление за американско радио.
 Президентът на Азербайджан: Премиерът на Армения е артикул на Джордж Сорос
Президентът на Азербайджан: Премиерът на Армения е артикул на Джордж Сорос

Всеки щял да се съгласи с тази теза...

Помпео изрази вяра, че двете страни ще " реализиран прекъсване на огъня по естествен метод и по-късно ще седнат на масата и ще се опитат да уредят... това, което е в действителност исторически и комплициран проблем ".

През последните две седмици Съединени американски щати, които имат мощна арменска диаспора , само че възходящи стратегически връзки с Азербайджан , показаха неутралитет във връзка с насилието през последните две седмици, призовавайки двете страни да договарят.

Помпео възобнови рецензиите към съдружника от НАТО Турция , която твърдо поддържа Азербайджан.
 Ердоган отхвърли да е изпращал сирийски бойци в Нагорни Карабах
Ердоган отхвърли да е изпращал сирийски бойци в Нагорни Карабах

Към тези, които ни споделят " вие изпратихте муджахедините от Сирия

" Сега имаме турците, които се намесиха и предоставиха запаси на Азербайджан, увеличавайки риска, увеличавайки огневата мощност, която се случва в тази историческа борба за това място, наречено Нагорни Карабах ", означи Помпео.

Съединени американски щати са съпредседател на така наречен Минска група, отговаряща за дипломацията по отношение на Нагорни Карабах, дружно с Русия и Франция.

Външните министри на Армения и Азербайджан се договориха през уикенда за филантропично прекъсване на огъня, само че двете страни се упрекнаха взаимно в нарушение на съглашението в границите на часове откакто то трябваше да влезе в действие.

Азербайджанските сили настъпиха по северната и южната част на фронта, заемайки позиции в Нагорни Карабах и в два региона на Азербайджан, които са под контрола на Армения от 1994 година насам.
 Байдън угрижен за Карабах, упрекна Тръмп в бездейност
Байдън угрижен за Карабах, упрекна Тръмп в бездейност

Вместо да остави дипломацията на Москва, администрацията трябваше да се ангажира повече
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР