Държавните служители в Обединеното кралство са уведомени в официално съобщение,

...
Държавните служители в Обединеното кралство са уведомени в официално съобщение,
Коментари Харесай

Компютрите на държавните служители във Великобритания ще бъдат наблюдавани, за да се провери дали работят в офиса

Държавните чиновници в Обединеното кралство са известени в публично известие, че спазването на работното време ще се ревизира благодарение на компютри, оповестява Telegraph.co.uk.

Служителите ще бъдат проследявани посредством компютрите дали идват в офиса, което е част от новите ограничения против работата от вкъщи. Очаква се те да идват в офиса четири дни в седмицата като част от напъните на държавното управление да постави завършек на практиката да се работи от у дома, която се появи поради рестриктивните мерки по време на пандемията.

Инициативата за " усъвършенстване " беше ръководена от Джейкъб Рийс-Мог, държавен секретар по въпросите на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика.

Говорител на кабинета съобщи, че министрите са били безапелационни, че желаят присъствената работа " поредно да се върне на равнищата отпреди пандемията ".

Този ход обаче провокира рецензии от страна на профсъюзите. Марк Сервотка, общоприет секретар на профсъюза на държавните чиновници, съобщи: " Това е обезпокоително развиване от вида на " Биг Брадър ", което може да се употребява за дискриминация на нашите членове, които работят от вкъщи, а не от офиса. Надявахме се, че подправеният мотив за нуждата от наличие в офиса, с цел да се прави работа, е бил заплеснат след очевидния триумф на нашите членове, които работиха дейно и продуктивно от вкъщи по време на пандемията. Така че повторното покачване на този спор в този момент, когато нашите членове са обезпокоени от съкращенията на работни места и рецесията с разноските за живот, е излишно предизвикателство. "

Данните за личния състав ще бъдат " обработени, с цел да се изготвят анонимни статистически данни за посещаемостта и да се рапортува за общия брой на чиновниците, които посещават офисите, с цел да се следи цялостното съблюдаване на работното време и да се осведоми бъдещата тактика за това по какъв начин се употребяват държавните здания ", оповестява Telegraph.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР