Държавните глави на девет страни членки на НАТО от Централна

...
Държавните глави на девет страни членки на НАТО от Централна
Коментари Харесай

9 държавни глави от Източна Европа подкрепиха присъединяване на Украйна към НАТО

Държавните глави на девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа са подписали взаимно мнение, изразяващо поддръжка за присъединението на Украйна към Алианса. Това стана ясно от известие на румънския президент Клаус Йоханис в Twitter.

„ Ние, президенти от страни от Централна и Източна Европа, чиито водачи са посетили Киев по време на войната и са очевидци със личните си очи на последствията от съветската експанзия, не можем да мълчим пред лицето на крещящото нарушаване на интернационалното право от Руската федерация и затова вършим следното изказване: „ Отново заявяваме нашата поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Ние не признаваме и в никакъв случай няма да признаем опитите на Русия да анексира украинска територия. Твърдо заставаме зад решението на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година по отношение на бъдещото участие на Украйна “, се споделя в изказването, оповестено от Йоханис в обществената мрежа.

Dear Mr. President, my deepest respect for this position of the heads of state. You all know how it is to live under the rule of a dictatorship. You can smell the breath of death of the aggressor and you still stand strong because you know him.
— Christian Eymery (@ComEymery)

Освен румънския президент, автограф под мнението са оставили президентите на Чехия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония, Черна гора, Полша и Словакия.

„ Подкрепяме Украйна в нейната отбрана против нахлуването на Русия, пожелаваме Русия неотложно да се отдръпна от всички окупирани територии и насърчаваме всички съдружници да усилят доста военната си помощ за Украйна. Всички, които правят закононарушения на експанзия, би трябвало да бъдат подведени под отговорност и изправени пред правораздаването “, се споделя още в мнението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР