Дарик обяви стратегическо партньорство с две независими медийни групи с

...
Дарик обяви стратегическо партньорство с две независими медийни групи с
Коментари Харесай

Дарик сключи стратегическо партньорство с две независими медийни групи - Медия Груп 24 и Индипендънт Медия БГ |

„ Дарик ” разгласи стратегическо партньорство с две самостоятелни медийни групи с наложено наличие и обсег в цифровите медии и обществените платформи. Това са „ Медия Груп 24 ”, притежател на Plovdiv24.bg, Varna24.bg, Burgas24.bg, Ruse24.bg, Blagoevgrad24.bg, и „ Индипендънт Медия ”, част от портфолиото на която са: сп. 9 месеца, dsport.bg, dnews.bg, maikomila.bg, out.bg.

Сделките са част от първия стадий на стратегическото развиване на „ Дарик ” към значимо наличие в онлайн пространството и обществените мрежи. Това разгласи новия изпълнителен шеф на компанията – Христо Христов, който бе определен на поста в края на месец септември тази година.

„ В последните близо три десетилетия „ Дарик ” основава и е пример за качествена публицистика у нас, която става все по-търсена на медийния пазар. Партньорствата с „ Медия Груп 24 ” и „ Индипендънт Медия ” ще оказват помощ наличието на „ Дарик ” да доближи до повече консуматори онлайн. Заедно ще надградим рекламния артикул, който имаме и в цифрова среда, предлагайки мощно конкурентно новинарско и спортно портфолио, което да съчетава най-хубавото от аудио и видео форматите. ”, разяснява Христов.

„ В лицето на „ Дарик радио ” и „ Индипендънт медия ” ние виждаме най-правилните и опитни сътрудници, защото сходно на тях се стремим да сътворяваме качествено и неповторимо наличие. Обединявайки сили, ще доставим първокласен мултимедиен артикул на потребителите си ”, разяснява Кирил Налджиев, изпълнителен шеф на „ Медия Груп 24 ”.

Първите планове, над които екипите на трите медии работят взаимно, са нови публицистични излъчвания в радио, диджитъл и обществените мрежи. През идните месеци се чака оповестяването на два нови осведомителни портала.

„ Медия груп 24 “ е водеща медийна компания в България - водач в даването на районно осведомително наличие, с портфолио от 7 осведомителни уеб страницата (Plovdiv24.bg, ZaPlovdiv.bg, Varna24.bg, Burgas24.bg, Ruse24.bg, Blagoevgrad24.bg, Telefootball.net), безвъзмезден районен вестник за Пловдив - „ Plovdiv24.bg Седмичен ”, както и едно от най-популярните в международен мащаб мобилни спортни приложения - „ Мачовете по ТВ ”/`Football on TV`. Апликацията оперира в 22 страни по целия свят, като е измежду най-използваните спортни мобилни приложения в България, Испания, Франция, Италия, Аржентина, Колумбия и Чили.

„ Индипендънт Медия БГ ” е учредена през 2019 година и е фокусирана над основаването на свои и развиването на партьорски „ social-first ” медии от нова генерация, употребяващи новаторски и качествени подходи в достигането на аудитории онлайн.
„ Индипендънт Медия ” разполага с разнообразно портфолио като: принт, офлайн и цифровите активи на списание 9 месеца – един от най-разпознаваемите марки за бременност и майчинство у нас, dsport.bg - една от най-авторитетните и известни онлайн спортни медии у нас, dnews.bg – новинарският уеб страница, както и out.bg - българска платформа, основана за и от ЛГБТИ+ хората и техните съидейници.
„ Индипендънт медия ” е и сътрудник на водещата онлайн платформа в областта на селското стопанство и земеделска стопанска система Agri.bg; на паметната за доста дами платформа Maikomila.bg и на The Recursive - самостоятелна медия за публицистика на тематика нововъведения, технологии и предприемачество.

„ Дарик радио ” е единственото частно радио в България с народен лиценз, което стартира лъчение на 21 януари 1993 година в София. От ефирът му са познати знакови имена за българската публицистика и медиите като Ники Кънчев, Михаил Дюзев, Драгомир Симеонов, Йовка Йовчева, Константин Вълков, Томислав Русев и Ники Александров. „ Дарик ” е най-слушаното радио в София и трето по слушаемост в страната, съгласно изследване на ГАРБ от юли 2021-ва година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР