ДАНС и ГДБОП са знаели от месеци за незаконните трансплантации

...
ДАНС и ГДБОП са знаели от месеци за незаконните трансплантации
Коментари Харесай

Службите знаели от месеци за незаконните трансплантации


ДАНС и ГДБОП са знаели от месеци за противозаконните трансплантации в болница „ Лозенец “, знаел е и някогашният здравен министърКостадин Ангелов, само че не са подхванали никакви дейности. Това твърди в. „ Капитал “ в свое следствие.

Още през 2020 година Интерпол изпраща до страните, с които работи, така наречен лилава бюлетина, която е предизвестие за интернационална незаконна активност. Сигналът, написа „ Капитал “, е за данни за трафик на органи „ посредством подправяне на документи и обявление на погрешни данни за роднински връзки “.

Министерство на вътрешните работи по длъжностен път уведомява Министерството на здравеопазването, ръководено тогава от Костадин Ангелов, а неговият заместител Бойко Пенков праща сигнала за инспекция в отрасловата организация " Медицински контрол ". От Наздорва откриват, че такива трансплантации в действителност са правени. Министърът е офицално известен, както и ДАНС.

От ДАНС дават отговор, че казусът не е за тях и го препращат към ГДБОП, само че от това не последва нищо.

Самият Ангелов съобщи в неделя пред Нова телевизия, че фактически е получил сигнал за такава скица, само че защото " Министерство на здравеопазването не е проверяваща институция ", я препраща на службите.

" Никога не съм си разрешавал да приказвам неща, които не са потвърдени като обстоятелства. Първите информации, които са се появили в организация " Медицински контрол " са докладвани в Министерството на здравеопазването и незабавно е разпоредено всички документи да бъдат изпратени в проверяващите институции - в ДАНС и в ГДБОП, като Министерство на здравеопазването да бъде навреме известено, че това се е случило. Вероятно резултатите в този момент са факт и това разрешава на сегашния здравен министър да ги изнесе. Държа да кажа, че институциите сме си свършили работата. Държавата е работила, с цел да може в този момент доктор Кацаров да приказва - единственото, което виждам досега от него, са единствено приказки ", разяснява тогава Ангелов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР