„Перфектната буря“ започна преди месец. Първо в енергийния сектор. Поради

...
„Перфектната буря“ започна преди месец. Първо в енергийния сектор. Поради
Коментари Харесай

КНСБ: Започна „перфектната буря“ в енеретиката


„ Перфектната стихия “ стартира преди месец. Първо в енергийния бранш. Поради лимитираното предложение скочиха цените доста високо и в европейския формат, които сега гонят нечувани равнища. Ситуацията е изключителна. Не се чака никакво усмиряване. Прогнозата направи водачът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „ Опорни хора “ на БългарияОнЕър.

„ Не бих споделил, че е имало операция преди месеци. По-скоро част от търговците се пробваха да се възползват от обстановката, ненапълно може да има негласна форма на съглашение и потребление на недотам пазарни механизми. Това към този момент няма значение, към този момент всички сме в този кюп “, добави Пламен Димитров.

От януари се чака двуцифрено нарастване на топлото, а една пета от българите са на парно, предизвести още той. Синдикалният водач попита каква вероятност има нашата енергетика? Говорим за затваряне на въглищните централи и прекосяване на газ, само че при 300 % нарастване на газа за по-малко от 10 месеца, какво се случва на цената на тока от газ?, продължи да задава въпроси Димитров.

Според него, няма да избягаме от Зелената договорка, само че със скоростта, с която се движим, си задаваме въпроса, можем ли да следваме тази скорост.

Очаквам проблеми в учебни заведения и в лечебни заведения, безапелационен бе Пламен Димитров и изясни за какво: „ Там, по-малките търговци на ток сега не устоят на тези ценови стихии, хвърлят кърпата и учебните заведения и лечебните заведения отиват всеобщо при доставчиците на ток на последна инстанция. Това значи, че неговата цена е с 30 % по-скъпа от търговеца. Да си представим едно малко учебно заведение, сключило контракт с търговец на ток, този търговец отпада от пазара, то отива на ЕРП-то като снабдител, и ЕРП-то му споделя - по формулировка аз ти давам ток с 30 % по-скъпо. И то от тези високи равнища, които са сега – 250 – 300 лева и така нататък Как ще устоят тези системи? Същото се отнася и до лечебните заведения “.

Аз виждам в действителност „ съвършената стихия “, изясни Пламен Димитров.

Най-вероятно тази съвършена стихия ще докара до втора актуализация на бюджета за 2021 година Веднага откакто имаме парламент. Няма по какъв начин да издържи системата, предвижда водачът на КНСБ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР