Даниил Медведев заяви, че е решен отново да стане №1

...
Даниил Медведев заяви, че е решен отново да стане №1
Коментари Харесай

Медведев: Много легенди не са били №1, така че съм много горд с това


Даниил Медведев съобщи, че е решен още веднъж да стане №1 в света и този път да задържи позицията много по-дълго. Снощи руснакът стартира присъединяване си на Мастърса в Маями с двусетов триумф над Анди Мъри, изигравайки един от най-силните си мачове от началото на сезона. На конференцията след дуела първенецът на US Open се изрече много ласкаво за английската легенда и разкри дали усеща напрежение от обстоятелството, че е считан за главен любимец на шампионата във Флроида.

„Справих се сносно. Мачовете против Анди в никакъв случай не са лесни. Може би в този момент не е толкоз мощен, колкото преди няколко години, когато беше №1 и печелеше трофеи от Големия шлем, само че през последните няколко сезона изигра много тежки мачове и записа някои гръмки победи. Сервирах доста добре и не му разреших да стигне до нито един брейкпойнт, което съгласно мен бе един от основните детайли за изхода от двубоя“ – разяснява руснакът.

Медведев добави, че изпитва голямо почитание и удивление по отношение на трикратния „мейджър“ първенец.

„Винаги съм уважавал Анди и съм се възхищавал на достиженията му. Понякога е мъчно да си професионален състезател, изключително в днешно време, защото от обществените мрежи непрекъснато се излива ненавист. Миналата година доста хора подлагаха на критика Мъри за това, че „краде“ уайлд карти от младите играчи. Изпитвам голямо почитание към него. През последните години той записа много победи, а имаше и някои много равностойни мачове, които също можеше да завоюва с малко повече шанс. Мисля, че той има всички шансове да се завърне в челните позиции в ранглистата. Сигурен съм, че тъкмо това е повода да продължава да играе. Анди е необикновен войник и не стопира да го доказва“.

Шампионът на US Open съобщи също, че е пределно стимулиран да се завърне на върха в международната класация. Медведев съумя да измести Новак Джокович от първото място, само че остана там по-малко от месец преди да сдаде позицията в интерес на сърбина.

„Искам още веднъж да съм първи в света. Вече бях №1 и това е нещо, което никой не може да ми отнеме. Сторено е. Може да беше единствено за две седмици, само че бях там. Много велики играчи не са успявали да доближат до №1, тъй че съм доста горделив и благополучен. Когато отпаднах от Индиън Уелс след слабата си игра, се завърнах на подготвителния корт с задачата да стигна до полуфиналите в Маями и още веднъж да се изкача на върха. Ще забележим дали ще се случи“ – сподели роденият в Москва тенисист.

„Мотивиран съм, само че се съсредоточвам единствено върху идващия мач и не мисля за полуфиналите. Сега ми следва дуел с Педро Мартинес и успеха в него е единствената ми цел сега. Ако доближи до полуфиналите, сигурно ще съм стимулиран да печеля шампионата освен поради купата, а и поради това, че по този метод ще натрупам по-голяма преднина на върха. Решен съм още веднъж да съм №1 и ще опитам този път да задържа позицията за по-дълго“.

На въпроса дали усеща напрежение поради обстоятелството, че е първи подложен и е считан за главен любимец в шампионата, руснакът отговори „Зависи от гледната точка. Опонентите ти са по-мотивирани да те отстранят, защото това ще бъде една от най-големите победи в кариерата им. Въпреки това обаче ми харесва да съм в тази позиция. Колкото по-високо си в ранглистата, толкоз по-добре. Това неизбежно води до напрежение, което е обикновено, защото освен хората, само че и ти самяит очакваш повече от себе си. Искам да надвивам постоянно и на всички места. Напрежнието е огромно, само че мотивацията ми е още по-голяма“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР