Данъкът върху добавената стойност (ДДС) в Турция се увеличи до

...
Данъкът върху добавената стойност (ДДС) в Турция се увеличи до
Коментари Харесай

Турция вдигна ДДС-то на 20%

Данъкът върху добавената стойност (ДДС) в Турция се усили до 20% от петък, а таксата за регистрация на мобилен телефон, импортиран от чужбина, се усили повече от три пъти, до 766 $. Това излиза наяве от декрет на президента Реджеп Тайип Ердоган, оповестен в държавния вестник Resmi Gazete.

Основната ставка на Данък добавена стойност в Турция досега беше 18%. От налога са освободени фирми в областта на туризма, строителството, индустрията. Местните банки и застрахователни компании не заплащат Данък добавена стойност, само че са задължени да заплащат налози върху банкови и застрахователни транзакции.

Турският президент също по този начин подреди нарастване с 50% на таксите за визи, паспорти, нотариални услуги и регистрация на позволения за престояване. Най-шокиращата вест за локалните медии е увеличението на цената за регистрация на мобилен телефон, импортиран от чужбина. Тя се повиши от 6091 турски лири на 20 000 (от 233 на 766 долара). Телевизионният канал Sozcu свързва нарастването на митата с политиката на новото турско държавно управление за икономическа либерализация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР