Дългоочакваното завръщане на Доминик Тийм се отлага с поне още

...
Дългоочакваното завръщане на Доминик Тийм се отлага с поне още
Коментари Харесай

Нови проблеми за Тийм: Пропуска всички турнири на клей в Южна Америка

Дългоочакваното завръщане на Доминик Тийм се отсрочва с най-малко още няколко седмици. Австриецът пропусна огромна част от миналия сезон заради травма на китката, както и началото на този, откакто той отдръпна поръчката си за присъединяване в Откритото състезание на Австралия. Очакванията бяха първенецът от US Open да се завърне в игра на конкуренцията в Кордоба, само че броени часове преди първия си мач от половин година насам той получи разтежение сред пръстите на дясната ръка, което не му разреши да вземе присъединяване в шампионата.

Надеждите бяха, че ще можем да забележим някогашния номер 4 на корта в идващите шампионати, за които бе декларирал присъединяване, а точно тези в Буенос Айрес, Рио де Жанейро и Сантяго, само че наподобява травмата изисква повече време за възобновяване и по този начин той ще пропусне всички съревнования на клей в Южна Америка. Тийм въпреки всичко успокои почитателите си, че актуалната контузия няма нищо общо с тази, която го извади от кортовете за интервал от половин година. Новата цел пред светония номер 37 е да направи завръщането си на Мастърса в Индиън Уелс, който стартира при започване на месец март.

Dominic Thiem, who played for the last time in june, will miss the entire Golden Swing. Withdrew from Buenos Aires, Rio and Santiago.

Plans to comeback at Indian Wells, where he will defend 500 points.

Ranking likely to drop pretty badly.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР