Дълги години Иван Иванов изследва пещерите в край Червен бряг,

...
Дълги години Иван Иванов изследва пещерите в край Червен бряг,
Коментари Харесай

Млади планинари мечтаят за повече време сред природата. Как да им помогнете

Дълги години Иван Иванов изследва пещерите в край Червен бряг, основава клуб на феновете и през днешния ден разпалва у децата пристрастеността по пещерите и природата.

Всеки уикенд дружно те учат нови и непознати места, а за няколко часа дребни и огромни остават в планината – надалеч от компютрите, таблетите и смарт телефоните.

Повече от 30 години фантазията на Иван е в местността Чудна край града да има сграда, в която младите запалянковци да пренощуват, когато са на къмпинг измежду природата. Преди години сходна сграда е съществувала, само че е била унищожена и разграбена.

За девет месеца Иван съумява да събере всички нужни документи и получава разрешителното – заповед за строителство. Проектът планува двуетажната къща за деца да бъде ситуирана надалеч измежду скалите, където недоброжелателите няма да имат елементарен достъп. Ще има и бариера, която ще се подвига и смъква.

До мястото ще се стига посредством особено построена пътека с парапет. Така там ще могат да пренощуват всички дребни фенове на пещерите, а не да си потеглят с настъпването на вечерта. Защото това, съгласно Иван, е незаслужено към децата. Дали ще дойдат на идващия ден зависи напълно от финансовото положение на родителите им. „ Така някак си се основава ненавист и завист в децата, тъй като това дете имат пари и го пускат, а други – не “, изяснява той.

Категоричен е, че средствата ще отидат за постройката, която е напълно в името на децата. Името на всеки донор ще бъде вписано в книга и по този начин ще се води отчетност.

В началото няколко души се отзовали, само че след това спрели и през днешния ден даже банковата сметка е пред закриване, заради непостъпване на средства.

Малка част от нужните строителни материали към този момент е налична, само че за построяването на цялостната сграда са нужни сред 30 и 40 хиляди лв..

Вижте повече във видеото: -->

Ако желаете да помогнете на младите планинари, можете да го извършите:

Иван Димитров Иванов
тел.: 088 864 8170
Централна кооперативна банка
BG41CECB97901008616600
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР