Даден е ход на процедурата по преместване на Паметника на

...
Даден е ход на процедурата по преместване на Паметника на
Коментари Харесай

Областната администрация се задейства за местенето на МОЧА

Даден е ход на процедурата по пренасяне на Паметника на Съветската войска , известен сред софиянци и като МОЧА. Процедурата се движи допустимо най-бързо съгласно плануваните в закона периоди. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на Областна администрация-София.

На 3 август 2023 година новият регионален шеф на област Вяра Тодева е изискала с категорично писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова представянето на заверени копия от наличната планова документи за построяването на монумента " Паметник на Съветската войска ", както и заверено копие на Плана за организация и осъществяване на строителството по отношение на преместването на монумента, направен през 90-те години на XX век.

Освен това до шефа на Националната изложба Ярослава Бубнова е изпратено питане дали има опция скулптурните фигури и барелефи от МОЧА да бъдат експонирани за непрекъснато " Музей за изкуството от интервала на социализма " към галерията.

Областната администрация чака отговор от институциите в къси периоди и дава обещание да осведоми навреме обществеността и медиите за развиването по въпроса.

Припомняме, че в сряда държавното управление на парцела под мемориалния комплекс от обществена държавна благосъстоятелност в парцел частна държавна благосъстоятелност. През март 2023 година, с което разпорежда на кмета да изиска от страната Паметникът на руската войска в София да бъде изместен в Музея за социалистическо изкуство. Вчера пък стана ясно за основният проектант на София да организира конкурс за бъдещето на пространството около МОЧА.
 БСП-София: Сглобката доста скърца и я смазват с антибългарски акции
БСП-София: Сглобката доста скърца и я смазват с антибългарски акции

След решението на Министерски съвет да бъде заменен статутът на МОЧА
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР