Да си призная, когато започнах да чета новата книга за

...
Да си призная, когато започнах да чета новата книга за
Коментари Харесай

С деца на море, Бриджет Джоунс и много повръщано

Да си призная, когато започнах да чета новата книга за Бриджет Джоунс на морето, нямах визия какво ми следва. Забавна, лека и цялостна с хумористични, иронични, обезверени, оптимистични и комплицирани мемоари в по този начин познатия на хиляди девойки дневник, тя ме накара да схвана, че „ постоянно има някой по-добър и по-слаб от теб “. В съответния случай: „ по-зле от теб “.

Преживяванията и вълненията на @ДжоунсиБиДжи са низ от падения, дълбоки депресивни обезверения, доста настъргано сирене в пликчета, несполучливи опити да се оправи с ролята на добре оранизирана майка и жена на „ междинна възраст “, която осъзнава невероятната си нужда от секс, внимание и почитатели в туитър. Когато четеш тази книга, просто няма по какъв начин да не осъзнаеш, че всичко ти е наред... даже и в случай че си останала сама на морето с децата в прогнил комплекс, претендиращ за 4 звезди и - о, Боже- All Inclusive пакет.

Всичко върви по график.

Вторник, 22 юли 2014 година, 7:20 ч.

„ Мамче, време е да ставаш “

„ Ммм, за какво? “

„ Защото искаш. “

„ Боже, с какво го заслужих? Искааам да дремя. Не мога да допускам – 7 часът е! “

Мобилизирам се, ставам сънено, само че с войнишка убеденост, че всичко е наред и ще се оправя. Нищо, че за първи път оставам сама с децата на морето – българското море, за протокола, където гъмжи от болести и хранително или вирусно разтройство е наложително.

Закусваме, отиваме на плажа, който неизвестно за какво е на километър, в случай че не и повече от комплекса, макар изказванието, че е на 200 метра. Двама от трима вървят, един го носят. Познайте дали това съм аз...Боже, с какво го заслужих. Искааам да дремя. Не мога да допускам – 7 часът е!Всичко е наред, връщаме се от плажа, където не съумявам даже да си смъква тениската, само че нищо. Децата са добре, едни са плували, други са яли сладолед, а трети са съумели да разрушат забележителна численост от пясъчни кули, крепости и кофички.

Обяд в жанр All Inclusive, само че по български. Дори нямам сили да се впусна в тематиката, само че с цел да е ясно – доста благоприятни условия – нищо за ястие...

Почивка в другояче добре изглеждащия и проведен апартамент – въпреки всичко би трябвало да има нещо позитивно в цялата история. Заспали деца: 1, гледащи Джурасик Парк: 1, прочетени страници от Бриджет Джоунс: над 120, удовлетворена майка: 1.

На басейна всичко е съгласно упованията – цялостна лудница, това заслужава цялостен материал, отдаден на тематиката, само че различен път. Дори не знам дали ще имам мощ за това.

Вечеря в жанр " криеница из ресторанта ", опити да седна на масата: 20, сполучливи опити: 0, оферти за вечеря: 12, утвърдени разновидности: 1, нахранени деца: 2, гонения по стълбите: 8, паднали деца: 1, удовлетворена майка: 1.

Разходка из големия комплекс. Много повърхност, стълби и съвсем никакво уместно и комфортно за деца място, като изключим така наречен " детска площадка ". Гордо сложена на самия връх на комплекса, да, връх, който е належащо да покориш в жегата.

Опити за игри: безчет, дискотека за деца – допустима – може да се каже чудесна – въпреки всичко не пуснаха Криско, който напълно скоро слушах на детски рожден ден в детски клуб (!). Комари: безчет, ухапвания: малко /все отново употребяваме репелент, само че без жертви не може да минеш даже и с него/.

Опити за сън в хотела – нямам визия – престанах да ги броя. Заспали деца след 23:00 ч.: 2, събудили се в 23:30 ч.: 1, ревове за тати: 9, молби да си тръгнем: 4, оферти да вземем автобуса: 1, болки в корема: 1, опити да потуша проблемите: 14, поети витамини: 1, медикаменти: 1, повръщания в банята: 5, от тях нито едно в тоалетната. 

3 на пода в банята и 2 в душ-кабината, ужасено дете: 1, майка в потрес и положение на войнишка решителност: 1, брой прекарани часове в почистване на повърнато, без нищо уместно за задачата: 1, изчистена баня: 1, изкъпана и изтощена майка: 1, прочетени страници от Бриджет Джоунс: 60, финален и сполучлив опит за сън:  в 02:45 ч.

Невероятен ден, уповавам се да не се повтаря и да не се постанова да влизам още веднъж в ролята на Бриджет Джоунс и нейната невероятна дарба да попада в оповръщани обстановки.

Успех и на вас, девойки!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР