Да погледнем на нея през историята и опита на една

...
Да погледнем на нея през историята и опита на една
Коментари Харесай

Бързи, смели, сръчни в специалните събития

Да погледнем на нея през историята и опита на една организация - Инсайт Ивентс.

Началото

Компанията е основана през 2015 година и от този момент насам работи на цялостни обороти. Нейни създатели и ръководещи сътрудници са Елена Рачева-Стоянова и Борислав Йорданов. Преди това двамата работят в туристическата организация „ Лидия Турс “ – една от първите след 1989 година, основана е от родителите на Елена. Двамата с Борислав стартират да провеждат събития, работата се разраства и по този начин се стига до отделяне на събитията като обособен бизнес. Постепенно активността на туристическата организация замира, само че пък Инсайт Ивентс към този момент е с позиции на пазара. Фокусът е върху корпоративните събития – конференции, конгреси, семинари, тиймбилдинги, продуктово позициониране, галавечери, наградни пътувания.

О, времена

В историята си Инсайт Ивент има един огромен връх. Той, несъмнено, е от времето преди пандемията, когато провеждат събитие за 1300 души в региона на Калиакра. Възложителят е интернационална компания за мрежов маркетинг. Престоят е 5 дни, с церемония събитие и награждаване, конференция, плаж, развлечения… Събитието е подготвяно в продължение на една година. Логистиката е тестване за професионализма на екипа, защото идват хора от целия свят по друго време и с най-различен превоз. Изводът, който Елена Рачева прави, е, че събития от подобен мащаб изискват организацията да е на извънредно високо равнище. Стандартът за събитие от 50 души не трябва да се разграничава от това за 1300 индивида. Трудности няма по какъв начин да не зародят, само че те би трябвало бързо да се вземат решение. Целият екип би трябвало да мисли в една посока и да работи в цялостен синхрон.

Фокус

Специалните събития са страст, а не действителен артикул. Специалното е, че всеки присъстващ или участник, би трябвало да си тръгне от него с позитивна страст. Да остане спомен задълго у всеки, това е най-трудният за реализиране миг. За да може да се получи подобен дълготраен резултат, първото и най-важно е да се разбере какво тъкмо желае и какво чака клиентът, изяснява Елена Рачева. В желанието си да направи максимума, екипът към този момент има „ обеца на ухото “ и за този случай се сещат постоянно, когато имат среща за нова поръчка.

Преди време клиент им разпорежда да провеждат събитие за показване на нов артикул пред дистрибутори. Той желае това да е галавечеря, която да не е общоприета, а да е нещо щуро. Те по този начин се въодушевяват, че даже не питат какви са неговите показа за сходна полуда. Развихрили въображението си, стартират да работят по плана, като замислят по какъв начин от таваните да висят аквариуми, да има риби като живописен акцент, защото продуктът е от този сегмент. Когато идва моментът да показват своите визии за вечерта, клиентът отсича, че не е нужно нищо такова. Той просто желае да се обезпечат маси, към които хората да стоят и един DJ да ги забавлява.

„ Идеята ни беше по този начин внезапно отхвърлена, че ние посърнахме “, спомня си Елена. Оттогава още в първия диалог с клиента влизат в детайлите на неговите упования за събитието и границите, в които да проявят творчество. Вече добре знаят, че през своите показа клиентът мери триумфа на събитието.

Трансформацията

В пандемията специфичните събития се организират при редица ограничавания. Сега най-ясно се вижда кой умее във всяка обстановка да откри метод. Специалните събития се трансформираха по този начин, че на всички места стартира да влиза виртуален детайл и те станаха хибридни. И то до степен, в която към този момент се провеждат онлайн празненства, включително за Коледа и Нова година, а даже и тиймбилдинги. Това е огромен тест за равнището на креативност на организацията, защото би трябвало да се измисли по какъв начин да бъдат забавлявани хора, които стоят пред екрана. Хибридната форма ще остане и след пандемията, защото се видя, че има плюсове в това. Вместо събитие за 100 души онлайн, се вършат пет събития за по 20 души. Събитието се дели на по-малки, което за уредниците е по-трудно, защото това изисква доста повече старания. Пандемията значително промени времето за образуване. Вече никой не възнамерява за дълъг интервал напред, а в напълно къси шпации. Това изисква бързодействие, динамичност и качество, което не отстъпва на събития, планувани много по-дълго.

Работата на Инсайт Ивентс е със 70% надолу през 2020 спрямо 2019, само че пък през 2021 се усеща напредък, изключително през август, септември и октомври, които са били наситени с корпоративна интензивност, за разлика от предходни години.

Плюсове

Спестяваме време, когато доверим организацията на особено събитие на експерти. Те добре познават положителните места, на които това може да се случи, както и всичко обвързвано с логистиката на събитието. Цените също не са маловажна причина. Такива компании се употребяват със специфични цени за настаняване, храна, занимания. Помощта по време на събитието и след него също е от значително значение. Има дребни елементи, които никой не може да планува, само че експертите към този момент са минали през тях и нищо не може да ги изненада.

Хоризонт

Това е прекомерно динамичен бизнес, тук няма рутина, методът към всеки клиент, както и неговите потребности са разнообразни. Нужна е огромна доза креативност. Събитийната промишленост не е активност, която ще замре, за разлика от туроператорските услуги. Корпоративните събитие са по-сложни за образуване и фирмите имат потребност от професионално подпомагане. След пандемията се чака да настъпи взрив, защото хората имат потребност да се срещат и дружно да се забавляват.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР