От създаването си досега дружеството е натрупалo значителен международен опит.

...
От създаването си досега дружеството е натрупалo значителен международен опит.
Коментари Харесай

Имаме и чудесни, но и необмислени закони

От основаването си до момента сдружението е натрупалo забележителен интернационален опит. Кантората е приета във всички интернационалните юридически справочници като една от най-хубавите в България в голям брой браншове. Два от най-реномираните правни справочника - Chambers and Partners и Legal 500, многократно класират кантората на първо място и я предлагат като водеща в региона на процесуалното посланичество. 

Дружеството e съветвало редица уважавани клиенти, като един от най-значимите е „ Майкрософт Корпопейшън “, който два пъти номинира „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ за собствен най-хубав юридически съветник отвън Съединени американски щати. Адвокатите са отлични експерти в секторите, в които специализират.

„ Георгиев, Тодоров и Ко. “ е единственият български представител в интернационалната организация Lawyers Associated Worldwide (LAW), която има членове от над 100 страни. Кантората е член и на интернационалната мрежа Vogel Global Competition Network. Затова тя разполага с достъп до богата осведомителна мрежа, която дава опция за контакт с водещи адвокатски адвокатски фирми по целия свят при разногласия с интернационален детайл.

Представяме „ Голямата петорка “ на „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ – потвърдени експерти, избрали правото за своя задача и предопределение - проф. Иван Тодоров - създател и старши съучастник, адв. Николай Лазаров - ръководещ съучастник, адв. Александър Пачаманов, адв. Арно Мамасян и адв. Миглена Пенева – старши съдружници.

Проф. Иван Тодоров е създател и старши съучастник в Адвокатско сдружение „ Георгиев, Тодоров и Ко. “. Специализира в Университета на Южна Каролина и по-късно придобива статут на почетен жител на гр. Колумбия, столицата на Южна Каролина, Съединени американски щати. Специализира и в държавната Association for Overseas Technical Scholarship в Токио. Бил е член и докладчик на комисията по правене на плана за Административнопроцесуален кодекс. Инициатор и член на работната група, изготвила план за промени в Административнопроцесуален кодекс през 2016-2018 година През 2022 година проф. Тодоров е награден от Върховен административен съд за важен принос за развиването на законодателството в региона на административното право и развой. Ръководи някои от най-значимите административни процедури в България и правосъдните каузи, свързани с тях, като приватизацията на БМФ и БТК, лицензирането на втория и третия GSM оператор, националното лицензиране на Нова телевизия, концесиите на Летище Варна и Летище Бургас, приватизацията на NU Boyana Film Studios. Инициирал е шест каузи в Конституционния съд и е взел участие в сполучливото водене на едни от най-значимите интернационалните арбитражни каузи, както и правосъдни каузи в чужбина и в Съда на Европейски Съюз. Член е на УС на Асоциацията на почетните консули. Независимите интернационалните правни справочници Chambers and Partners и Legal 500 години наред го класират за водещ юрист. На Иван Тодоров е обещано право на европейски патент за негово откритие.

СФЕРИ НА ДЕЙНОСТ: Административно право и развой, банково дело, сливания и придобивания, концесии, здравно и фармацевтично право

 
Проф. Тодоров, по какъв начин правото ви притегли и за какво му се посветихте?
Правото дава чудесна опция за съчетаване на благосъстоянието на езика с логическото мислене. То въплъщава одобрените с хилядолетия правила на обществото във всички области.
Колко коства положителното име? Как тежи марката Адвокатско сдружение „ Георгиев, Тодоров и Ко. “?
Когато си спечелил най-големите за България интернационалните арбитражни каузи, това значи, че потвърдено почтено имаш нужните познания и умения да се справяш и с най-сложните правни проблеми.
Кой е бил най-сложният проблем, с който сте се преборили във вашата процедура?
Много сложен въпрос. Може би най-голямото арбитражно дело за България с присъден интерес от 650 млн. евро, а също и приватизацията на БТК. И в двете работихме с авторитетни американски адвокатски компании. При приватизацията на БТК се наложи да спечелим поредно 17 каузи пред висшите съдилища, с цел да защитим ползите на клиента си.
Законите са „ инструментариумът “, с който работите. Какво е качеството на българското законодателство?
За страдание не е положително. Ще дам единствено един образец – при Закон за обществените поръчки, когато се оспорва публичната поръчка, жалбоподателят няма никаква информация за акта, който оспорва. Как да се отбрани следователно? Даже някои промени в конституцията не бяха добре премислени. Имаме и чудесни закони. Такъв е Административнопроцесуален кодекс. Благодарение и на него България има най-бързото административно правосъдно произвеждане в Европейски Съюз. Това е достижение!
Вие сте професор и в случай че през днешния ден консултирате правосъдната промяна, кои са неотложните ограничения, от които би трябвало да се стартира?
Нещо, което не се планува даже в плана за промени в Закона за правосъдната власт – да има действителни гаранции против приключване на информация при подбора на младши съдии и прокурори, а също и при изпитите за съдии, идващи отвън правосъдната система. Наложително е тези две групи магистрати да се сортират единствено с неизвестен писмен изпит. Повишаването на съдии и прокурори би трябвало да бъде главно съгласно % на доказаните правосъдни актове по съществото на делото, което е един доста по-обективен аршин от сегашните.
Текстът е част от бр. 120 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са подбрани от екипа на списанието и не съответстват безусловно с публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР