От създаването си досега дружеството е натрупалo значителен международен опит.

...
От създаването си досега дружеството е натрупалo значителен международен опит.
Коментари Харесай

Винаги намираме ефективни решения

От основаването си до момента сдружението е натрупалo забележителен интернационален опит. Кантората е приета във всички интернационалните юридически справочници като една от най-хубавите в България в голям брой браншове. Два от най-реномираните правни справочника - Chambers and Partners и Legal 500, многократно класират кантората на първо място и я предлагат като водеща в региона на процесуалното посланичество. 

Дружеството e съветвало редица уважавани клиенти, като един от най-значимите е „ Майкрософт Корпопейшън “, който два пъти номинира „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ за собствен най-хубав юридически съветник отвън Съединени американски щати. Адвокатите са отлични експерти в секторите, в които специализират.

„ Георгиев, Тодоров и Ко. “ е единственият български представител в интернационалната организация Lawyers Associated Worldwide (LAW), която има членове от над 100 страни. Кантората е член и на интернационалната мрежа Vogel Global Competition Network. Затова тя разполага с достъп до богата осведомителна мрежа, която дава опция за контакт с водещи адвокатски адвокатски фирми по целия свят при разногласия с интернационален детайл.

Представяме „ Голямата петорка “ на „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ – потвърдени експерти, избрали правото за своя задача и предопределение - проф. Иван Тодоров - създател и старши съучастник, адв. Николай Лазаров - ръководещ съучастник, адв. Александър Пачаманов, адв. Арно Мамасян и адв. Миглена Пенева – старши съдружници.

Александър Пачаманов е старши съучастник в Адвокатско сдружение „ Георгиев, Тодоров и Ко. “, към което се причислява през 2001 година Завършил е Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “. Има опит като старши юрист на един от най-големите български търговци на хардуер и програмен продукт, бил е юрист в Комисията за контролиране на известията от 1998 до 2001 година Фокусира се върху правните връзки в обществения бранш – лицензи, концесии, разрешителни, приватизация, както и конкурентно право, в това число надзор на сливания и държавни помощи. Той има интензивно присъединяване в някои от най-големите приватизационни и концесионни покупко-продажби в България – БТК, „ Девин “, „ Булгартабак Холдинг “. Сред основните клиенти в портфолиото му са  Балкантел, Майкрософт, Талес Австрия, Нова телевизия, Неф Телеком, Балкан Нюз Корпорейшън. В момента адв. Пачаманов съставлява Държавен фонд „ Земеделие “ по над 100 каузи по отношение на обжалване на актове за определяне на обществени държавни вземания по отношение на стратегии на Европейски Съюз. В няколко поредни години е класиран от Chambers & Partners и Legal 500  като водещ правист в страната.

СФЕРИ НА ДЕЙНОСТ: Административни процедури, осведомителни технологии, медии и връзки,  конкурентно право, интелектуална благосъстоятелност.

 
Адв. Пачаманов, какъв път би трябвало да измине един юрист, с цел да се радва на високо професионално самопризнание от клиентите, само че и от сътрудниците?
Пътят към високото професионално самопризнание стартира с ученето и реализирането на непрекъснат персонален и професионален напредък. Развитието на междуличностни умения и способността за ефикасна връзка са от значително значение. Ангажираността с специалността и непрекъснатата грижа за рационализиране са основни фактори за реализиране на доверието и уважението, само че и на високото самопризнание както на клиентите, по този начин и на сътрудниците.
Какво е сложното и комплицираното на вашата работа?
Трудностите и сложностите са многочислени и разнородни. Предизвикателство е да схвана в елементи случая на клиента си и да проучвам всички правни аспекти, с цел да изготвя ефикасна тактика за отбрана на неговите ползи. Стремя се да подобавам с внимание към етиката и справедливостта, като пазя правата и ползите на доверителите ни по най-хубавия вероятен метод.

Клиентите и техните ползи са от решаващо значение за нашата адвокатска фирма. Отговорни сме пред всеки клиент за даването на ясно и транспарантно правно съветване, основаване на ефикасни тактики за отбрана и показване на неговите ползи във всички правосъдни или извънсъдебни процеси.

Понякога и най-добре квалифицираните случаи изискват в допълнение време и запаси за разбор и разрешаване. Но нашият екип постоянно намира ефикасни решения и предоставяме най-хубавото правно обслужване, даже и в най-трудните обстановки.
Кои са положителните страни на специалността, които ви дават котва в нея?
Постоянното учене и персоналното развиване са мой тласък. Законодателството и правните процеси се трансформират непрекъснато, което ме задължава да съм постоянно в крайник с новостите. Тази динамична специалност ми разрешава да строя мрежа от дълготрайни връзки и доверие с клиентите, сътрудниците и други участници в правната общественост, което способства за подсилване на моята професионална позиция.
Текстът е част от бр. 120 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са подбрани от екипа на списанието и не съответстват безусловно с публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР