Да пътуваш от единия край на Англия до другия през

...
Да пътуваш от единия край на Англия до другия през
Коментари Харесай

От Нюкасъл до Лондон през Испания, защото е по-евтино

Да пътуваш от единия завършек на Англия до другия през Испания, тъй като ти излиза по-евтино. Някой може да си намерения, че това е смешка, само че за 21-годишния британец Джо Фюрнес това е икономисване на 50 паунда и няколко часа, прекарани във трен.

Историята стартира, когато живеещият в Нюкасъл юноша взема решение да посети свои другари в Лондон. Разстоянието сред двата града е 465 километра и Фюрнес решил да пътува с трен. В продължение на няколко седмици той следял по какъв начин се движат цените, само че те по този начин и не падали под 78.5 паунда.

Това принудило студента да потърси по-евтин вид. Така стигнал до офертите на самолетните компании и учудването му било огромно. Той открил, че със аероплан може да пътува по-евтино, освен това с къс престой на испанските Балеарски острови.

Фюрнес си купил билет за 15.99 паунда от Нюкасъл до остров Менорка. Оттам доплатил още 10.99 паунда, с цел да лети до Лондон. Така студентът платил общо близо 27 паунда – с към 50 по-малко от опцията му да тръгне за английската столица с трен.

Освен евтиното пътешестване той си обезпечил и къс престой в Менорка, защото двата полета били през 12 часа. В това време той решил да се възползва от спестените пари, като наел кола за 7.5 паунда, с цел да отиде до някои от плажовете.

" Беше сюрреалистично. Изведнъж кацнах от Северна Англия в слънчева Испания. Стотици хора се разхождаха голи по плажа и взех решение да се слея с тях. Взех си един коктейл и от самото начало си почивах под слънчевите лъчи ", описа Джо Фюрнес.

Тъй като кацнал следобяд в Менорка, той имал време даже да поспи в наетата кола, преди да излети рано заран за Лондон. Студентът предложи на всеки да ревизира всички варианти за пътешестване, тъй като инцидентно може да добави още една дестинация, освен това екзотична, в маршрута си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР