Да навършиш 100 години си е истински повод за празнуване.

...
Да навършиш 100 години си е истински повод за празнуване.
Коментари Харесай

100-годишна белгийка пребори коронавируса

Да навършиш 100 години си е същински мотив за празнуване. Когато към това се добави и успеха над върлуващия в света ковид, насладата е двойна.
Днес личният състав на болничното заведение „ Bois de l`Abbaye ” в Източна Белгия поздравиха рожденичката Жюлие Дьовил с навършването на един век и изписването ѝ от лечебното заведение.
Жената, родена по време на епидемията от испански грип, отпразнува своята 100-годишнина през уикенда, а няколко дни преди този момент проучванията потвърдиха, че е съумяла да победи COVID-19. Сега тя ще може да се върне назад в дома за възрастни, където ще може да се срещне с обичаните си хора, написа Агенция Франс Прес.
„ Да, те ще дойдат на следващия ден ”, възкликна дамата на излизане от болничното заведение, съпроводена от аплодисментите на личния състав и щракането на журналистическите камери.
Медицинската сестра, която се е грижела за Дьовил по време на целия ѝ болничен престой, съобщи, че излекуването ѝ е един от най-големите триумфи на личния състав там.
Подобно на доста други възрастни хора, столетницата е била диагностицирана с ковид, довели до усложнения с дишането, в резултат на което е призната в болница.
Възстановяването е траяло 19 дни и в последна сметка е съумяла да победи болестта.
Изданието акцентира, че със своите 7 500 смъртни случая, основно измежду хора над 75-годишна възраст, Белгия се класира измежду най-засегнатите страни по брой смъртни случаи на глава от популацията.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 29 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР