Четвърти мандат започва издигнатият от ГЕРБ за кмет на община

...
Четвърти мандат започва издигнатият от ГЕРБ за кмет на община
Коментари Харесай

Тържествена сесия на Общинския съвет в Иваново

Четвърти мандат стартира издигнатият от ГЕРБ за кмет на община Иваново Георги Миланов. Още на първия тур на локалните избори той получи над 71% от действителните гласове, което е една от дребното безапелационни победи в страната. Разликата сред него и останалия втори на изборите надвишава 50%. Днес Миланов, кметовете на кметства и общинските съветници поставиха клетва по време на първата тържествена сесия на Общинския съвет, свикана от регионалния шеф Данаил Ковачев. На съвещанието участва и неговият заместител Георги Георгиев. „ Поздравявам Ви за доверието, което получихте на изборите! То потвърждава, че жителите на общината правят оценка направеното досега. Иваново би трябвало да се развива, а постигнатото дотук би трябвало да се надгражда с общи старания. Сигурен съм, че ще се справите с провокациите пред Вас, само че на първо място бъдете кардинални и почтени в разговора между тях “, сподели Ковачев в обръщението си. „ Пожелавам Ви да бъдете запомнени като положителни хора, а Вашето ръководство като образец за успеваемост. Убеден съм, че и отсега нататък, както и до момента, ще се стремите всички решения да бъдат в интерес на жителите “, добави регионалният шеф. Той прикани кметовете и общинските съветници да не разрешават персонални или партийни ползи да надделеят над дълга им към обществото и да не поставят бъдещето на общината на назад във времето или на изчакване, тъй като както сами ще се убедят идващите 4 години ще минат бързо, а на тях са им предоставени доста очаквания.Не на последно място регионалният шеф показа, че в допълнение позитивно влияние върху развиването на общината ще окаже построяването на автомагистралата сред Русе и Велико Търново, която ще минава доста покрай Иваново. Ковачев увери представителите на локалната власт, че и в бъдеще могат да разчитат на него и екипа му и благодари на всички, ангажирани в изборния развой за положителната работа и гарантирането право на избор. Той уточни и водещата роля на ръководителя на Общинската изборна комисия Галинка Кирилова.

Общинският кмет, 13-те общински съветници и кметовете на обитаеми места получиха удостоверенията за своя избор от ръководителя на Общинската изборна комисия Галинка Кирилова. Новоизбраният кмет на община Иваново Георги Миланов получи алегорично ключа и огърлицата на общината от краткотрайно изпълняващия длъжността кмет Пламен Дончев. От своя страна Георги Миланов бе безапелационен, че за него това е изключителна отговорност и се ангажира през идващите 4 години да надгражда постигнатото досега. „ Свършиха политическите боричкания и ние оттук насетне сме длъжни да продължим да пазиме ползите на жителите.Не би трябвало да има политически пристрастия, длъжни сме да бъдем единни, тъй като по този начин ще сме по-успешни и перспективни. Само когато сме дружно можем да защитим вота на жителите и да им покажем, че отговорността, ангажираността, експертизата и практиката, която имаме, ще бъдат в интерес на община Иваново. Доверието, което ни гласоподаваха жителите на общината, ни прави още по-отговорни “, добави кметът на Иваново и даде ясна поръчка, че ще работи за решаването на всеки проблем пред жителите на общината.

Съгласно показаните и обработени протоколи на всички секционни изборни комисии стана ясно, че три партии ще имат представители в локалния парламент. Това са ГЕРБ, Българска социалистическа партия за България и Движение за права и свободи. Повече от 60% от местата в локалния парламент са за ГЕРБ. От общо 13 места ГЕРБ получават 8. Българска социалистическа партия за България ще имат трима представители в локалния парламент, а Движение за права и свободи – двама. След скрито гласоподаване по време на първото съвещание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински консултант Никола Пеков, който е от ГЕРБ, бе взето решение отпред на локалния парламент за пети път, от които четвърти следващ, да застане Мариян Драшков от ГЕРБ. От своя страна той пожела на сътрудниците си сполучлив мандат, както и да изпълнят обещанията си пред гласоподавателите. „ Нека дружно да работим за развиването на общината и да имаме шанс “, прикани Драшков. Драшков бе определен за ръководител на Общинския съвет с цялостно единогласие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР