Очаква се в мащабната национална туристическа проява да има повече

...
Очаква се в мащабната национална туристическа проява да има повече
Коментари Харесай

Засилен интерес към 76-ия Националния поход По стъпките на Ботевата чета Козлодуй-Околчица

Очаква се в огромната национална туристическа демонстрация да има повече от 2000 индивида, това заяви регионалният шеф на враца Надя Донкинска. Тя сподели, че Областна администрация, която е основният уредник на похода ще обезпечи изхранване на 52 училищен групи и ръководители, които идват от 18 области на страната и наброяват1535 индивида.

Областният шеф акцентира, че екипа на Областна администрация Враца работи по организацията на събитието от месец февруари, като срещна присъстващите публицисти с осъщественото досега.

Със заповед е избран екип от чиновници, които вземат участие в подготовка на дейностите, организацията и провеждането на похода.

Утвърдени са правилник и стратегия, които са разпространявани посредством кметовете на 10-те общини, регионалните шефове и районните ръководства на образованието измежду необятната общност в цялата страна.

Проведена е обща работна среща, както и самостоятелни срещи с всички заинтригувани страни, които са ангажирани в организацията и има уверения от тяхна страна за готовността по отношение на похода.

Осъществен е обхода на пътя, и има стихотворец ангажимент от кметовете за посрещане на походниците, за подпомагане за разчистване при нужда и унищожаване на нерегламентираните сметища.

Към сегашния миг са раздадени палатки и спални чували по предоставените поръчки.

Проведени са публичните поръчки по всички нормативни условия и са подписани контракти с компаниите по отношение на изхранването на децата, разчистване и облагородяване на трасето.

Както всяка година, проявата ще бъде обезпечена с здравно обслужване, с противопожарен автомобил и полицейска защита, ще бъде обезпечено електрозахранване и водоснабдяване на местата за лагеруване.

Към сегашния миг е почнала активността по разчистване на трасето и се прави дезакаризация и дезинсекция. За всички спомагателни действия са събрани предложения има проведена културна стратегия, надпревари и са обезпечени награди за участниците.

Изискани са и се слагат табели по Ботевия път, който има статут на монумент и стопанисването е от редица структури, което е недопустимо поради, че отговорностите стават неразбираеми и задължението се трансферира безпричинно на Областна администрация Враца

В умозаключение, регионалният шеф добави, че е уведомил Министерски съвет за забележителния брой туристи тази година, както и непроменения бюджет от 10 години, което е недопустимо и чака подпомагане от Министерски съвет, Министерството на туризма, Министерството на културата, Министерството на образованието, БТС и компании с които се водят всекидневно диалози.

Г-жа Донкинска благодари за проявения медиен интерес, като означи, че медиите са и коректив за още по-добра организация, тъй като походът е освен културно-туристическа демонстрация, а и опция всеки участник да изпита най-силни патриотични усеща и благодарност към подвига на Христо Ботев и неговата чета.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР