Рейтингът на президента на САЩДжо Байдън достигна най-ниските си нивапочти

...
Рейтингът на президента на САЩДжо Байдън достигна най-ниските си нивапочти
Коментари Харесай

Рейтингът на Байдън - най-нисък от 2 години насам

Рейтингът на президента на САЩДжо Байдън доближи най-ниските си нивапочти две години насам,което се възприема като сигнален знак за напъните му за преизбиране. Това показватрезултатите на изследване на Reuters/Ipsos.

Четиридневното проучване, което завърши в понеделник, демонстрира, чесамо 36% от американците утвърждават работата на Байдънкато президент. Това е спад от 38% през април и е най-ниския рейтинг на утвърждение от неговото президентство, от юли 2022 година насам.

Въпреки че този месец спадът беше в рамките на неточност от 3 процентни пункта на анкетата, показва Reuters, това може да е неприятен знак за възможностите на Байдън против Доналд Тръмп на вота на 5 ноември.

Демократът Байдъндо огромна степен е с изравнени шансове с Тръмп в националните социологически изследвания. Но Тръмп има лека преднина пред Байдън в доста анкети в щатите, за които се считани, че е най-вероятно да дефинират спечелилия в изборната гилдия на Съединени американски щати.

Проучванетоизложи както слабите страни на Байдън, по този начин и няколко мощни страни.Състоянието на стопанската система се преглежда като водещ проблем, определен от 23% от интервюираните като най-важният проблем, пред който е изправена страната. Около 21% виждат политическия екстремизъм като главен проблем, а 13% избират имиграцията.

Около 40% от интервюираните в анкетата споделят, че Тръмп, който беше президент от 2017 до 2021 година, се е справял по-добрес стопанската система на Съединени американски щати, а30% са по-доволни от Байдън.

Респондентите са декларирали, чеТръмп има по-добър метод към задграничните спорове и тероризма,като 36% избират Тръмп в тази област, спрямо 29%, които поддържат Байдън.В друго изследване на Reuters/Ipsos този месец се установи, че доста демократи не утвърждават отговора на Байдън на войната на Израел против бойците на Хамас.

Двамата претенденти за поста в Белия дом се изправят в спор един против различен още през юни по CNN.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР