Четирите държави на Балканите, които са членове на Европейския съюз

...
Четирите държави на Балканите, които са членове на Европейския съюз
Коментари Харесай

Евробалканците ще помагат на останалите на полуострова за интеграцията в ЕС

Четирите страни на Балканите, които са членове на Европейския съюз - България, Гърция, Румъния и Хърватия, ще оказват помощ дружно за европейската интеграция на останалите шест страни от района. За това се схванаха първите дипломати Екатерина Захариева, Никос Кодзиас, Теодор Мелешкану и Мария Пейчинович Бурич на работна среща в Ню Йорк.

Министрите направиха обзор на постигнатото досега от Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Република Македония, Сърбия и Черна гора и се договориха да дадат политическа и експертна поддръжка за тяхната европейска вероятност. Захариева, Кодзиас, Мелешкану и Бурич се договориха да посетят дружно държавите-кандидатки, с цел да дадат знак, че застават зад тях в напъните им да изпълнят критериите за участие. Така Западните Балкани се трансформират освен в приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, само че и на останалите държави-членки от района.

" Страните би трябвало да бъдат оценени съгласно личните им заслуги. Знаем, че на Балканите постоянно има ревнивост, само че тя може и да е градивна и да подтиква промените в някои страни. Помощта ни би трябвало да се показва и в практични неща - даване на специалисти, подпомагане за срещи в Брюксел, работа за свързване на инфраструктурата ", сподели министър Захариева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР