Четирима френски полицаи се разследват, а двама от тях остават

...
Четирима френски полицаи се разследват, а двама от тях остават
Коментари Харесай

Франция разследва четирима полицаи, обвинени в побой над чернокож

Четирима френски служители на реда се проверяват, а двама от тях остават под стража, в границите на правосъдното разследване във връзка побоя над чернокожия музикален продуцент Мишел Зеклер през нощта против предишния понеделник, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че случаят е повишил градуса на дебатите във Франция към полицейското принуждение и закона за " световната сигурност ".

На видеозаписи, публикувани в интернет, се вижда по какъв начин служителите на реда неведнъж удрят с юмруци мъжа и го бият с палка. Според френския новинарски уеб страница " Loopsider " след това чиновниците на реда излезли, извикали подкрепления и хвърлили граната със сълзотворен газ в музикалното студио, с цел да накарат намиращите се вътре хора да излязат.

Полицаите се проверяват по отношение на " съзнателно принуждение от страна на разположение притежател на обществена власт " при утежняващи условия " расизъм " и " сформиране на документи с погрешно наличие ". Защитниците им не пожелаха да разясняват повдигнатите обвинявания.

Тримата съществени обвинени " признаха, че нанесените удари са били неоправдани и че са работили най-вече, водени от боязън ", заяви прокурорът Реми Ец. Полицаите обяснили, че изпаднали " в суматоха ", защото се почувствали притиснати във входа на студиото на Зеклер, който съгласно тях се отбранявал. Те обаче отрекли да са отправяли расистки реплики, въпреки продуцентът да твърди, подсилен от очевидци, че бил наименуван " замърсен чернокож ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР