Четирима души са загинали след мощното земетресение с магнитуд 7,4

...
Четирима души са загинали след мощното земетресение с магнитуд 7,4
Коментари Харесай

Четири жертви и 107 ранени след мощното земетресение в Япония

Четирима души са починали след мощното земетресение с магнитуд 7,4 по Рихтер, което раздруса северното японско крайбрежие през вчерашния ден. 107 пък са ранените. Днес жителите на Фукушима и Мияги почистват домовете си.

Регионът е част от зона, опустошена от смъртоносно земетресение с магнитуд 9,0 и цунами преди 11 години, които предизвикаха срутва на нуклеарния реактор, изхвърляйки солидна радиация, която към момента прави някои елементи негодни за обитаване, оповестява " Евронюз ".

Мъж на 60 години в град Сома е понила, откакто паднал от втория етаж на къщата си, до момента в който се опитвал да се изтегля, а мъж на 70 години е изпаднал в суматоха и получил сърдечен удар, заяви по-рано Kyodo News.

Японската метеорологична организация анулира предизвестието си за невисок риск от цунами по крайбрежията на префектурите Фукушима и Мияги.

Вълни цунами с височина до 30 сантиметра доближиха брега в Ишиномаки, на към 390 километра североизточно от Токио.

Първоначално бе оповестено, че магнитудът е 7,3 по Рихтер, само че след това бе покачен на 7,4, а дълбочината от 60 километра до 56 километра.

Повече от 2,2 милиона домове бяха краткотрайно без електричество в 14 префектури, в това число района на Токио, само че зареждането беше възобновено на множеството места до през днешния ден сутринта, като се изключи към 37 000 домове в най-силно засегнатите префектури Фукушима и Мияги, съгласно Tohoku Electric Power Co., която обслужва района.

Земетресението раздруса огромни елементи от Източна Япония, в това число Токио, където постройките се люлееха мощно. Експресен трен отчасти дерайлира сред Фукушима и Мияги заради земетресението, само че няма потърпевши.

Превод " Петел "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР